Σκουρλέτης: Ελπίζω οτι ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στην εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση, αλλά φάνηκε μάλλον ανήσυχος για τα σχέδια του Πάνου Καμμένου.

«Ο σχεδιασμός είναι να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία», τόνισε. Γιατί να κάνεις εκλογές τον Μάιο όταν πιστεύεις, ότι η περίοδος του 2018 θα είναι μια περίοδος γόνιμη και αποδοτική», διερωτήθηκε.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για την κυβερνητική συνοχή, με ενδεχόμενη αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός ανέφερε: «Ελπίζω, σε αυτή την τελευταία χρονιά της κυβέρνηση, να μην επιφέρει ένα τέτοιο πλήγμα»…

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν εκείνη έρθει στην Βουλή, ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλειοψηφία, αν και σε ερώτηση αν πιστεύει ότι σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει αλλού κυβερνητικό σύμμαχο, απάντησε ότι μια τέτοια προσέγγιση «είναι παρακινδυνευμένη».

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, ο Πάνος Σκουρλέτης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, αν θα υπάρξει αλλαγή και θα αποφευχθούν οι μειώσεις, λέγοντας: «Εχοντας ως όπλο την κατάσταση της οικονομίας, έχουμε την υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο αυτό το θέμα».

«Όλα συνδέονται με την βελτίωση των μακροοικονομικών. Το να λέμε ότι πιάσαμε τους στόχους, δεν έχει νόημα, το θέμα είναι αν μπορούν να μεταφραστούν σε βελτιώσεις για τον κόσμο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα.