Σίριαλ Μαυρίκου: Εξηγήσεις από ΝΔ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στο σίριαλ Μαυρίκου δίνει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Παραπολιτικά» φέρνοντας στο φως επί πλέον στοιχεία για τις παράλληλες διαδρομές του κατηγορούμενου για εκβιασμό εκδότη Τάκη Μαυρίκου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το σύστημα του.

Μαυρίκος και Μουσσάς φέρονται να είχαν πόστα σε κρατικούς φορείς, υψηλά τιμολόγια για τις υπηρεσίες που παρείχαν στη «γαλάζια» παράταξη αλλά και διαφημιστικές καταχωρίσεις σε ανύπαρκτα επί της ουσίας Μέσα Ενημέρωσης με αστρονομικές αμοιβές.

«Η ΝΔ είχε σταθερές και μακροχρόνιες οικονομικές δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Καλεί ταυτόχρονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” αναφορικά με τις δοσοληψίες των κατηγορούμενων για εκβιασμό Τ. Μαύρικο και Τ. Μουσσά με τη Νέα Δημοκρατία, διαψεύδουν πλήρως όλες τις αιτιάσεις που προέβαλε το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη περί “απλήρωτων τιμολογίων”. Όπως καταδεικνύεται από το δημοσίευμα, η ΝΔ είχε σταθερές και μακροχρόνιες οικονομικές δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους, στους οποίους παρείχε άφθονο κομματικό αλλά και κρατικό χρήμα, ακόμα και διορισμούς στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2009 μέχρι και το καλοκαίρι του 2010, η ΝΔ είχε προχωρήσει στην πληρωμή έξι παραστατικών προς τον Τ. Μαυρίκο, με το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας του κόμματος.
Επιπλέον, το δημοσίευμα παρουσιάζει σειρά οικονομικών δοσοληψιών των δύο κατηγορουμένων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ με φορείς του Δημοσίου, ακόμα και διορισμούς σε θέσεις υψηλής ευθύνης.
Με άλλα λόγια, η ΝΔ, όχι μόνο πλήρωνε τους δύο κατηγορούμενους από το κομματικό της ταμείο, αλλά είχε φροντίσει να τους παρέχει αφειδώς μεγάλες ποσότητες κρατικού χρήματος! Το πλήθος των φορέων του Δημοσίου που φέρεται να είχε εμπλέξει η ΝΔ προκειμένου να χρηματοδοτεί τους δύο κατηγορούμενους είναι εντυπωσιακό: από Υπουργεία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Και σαν να μην έφταναν αυτά, η ΝΔ είχε προχωρήσει μέχρι και στον διορισμό του Τ. Μαυρίκου στη θέση του Αντιπροέδρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών!
Ωστόσο, η… γενναιοδωρία της ΝΔ ως προς τους διορισμούς δεν σταμάτησε εκεί, καθώς και ο Τ. Μουσσάς ανταμείφθηκε με διορισμούς στην τότε κρατική ΑΤΕ (2004-2008), κατόπιν στο AGRONET, αλλά και στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ το 2012.
Για όλα τα παραπάνω θα λογοδοτήσει ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα διατυμπάνιζε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία της ΝΔ;»
Θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση Μαυρίκου θα απασχολήσει και τη Βουλή στην προ ημερησία διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, που θα γίνει στις 21 Μαρτίου.