Σαμαράς μάχιμος και καθόλου σιωπηλός: Βρισκόμαστε στο 4ο Μνημόνιο. Τα δύο από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάθε νοικοκυριό θα χάσει από 7.000 ευρώ.

Με το 4ο Μνημόνιο αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα

Για την «αποκάλυψη της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ η πατρίδα μας με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου» κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μάχιμος και χωρίς σιωπή απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Έτσι, αξιοσημείωτη παρέμβαση κορυφής πραγματοποίησε με επίσημη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στηρίζοντας την πολιτική που επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνησή του. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, το υπουργείο Οικονομικών τον Μάιο του 2014 προέβλεπε ότι το ΑΕΠ θα άγγιζε τα 217 δισ. το 2018, ενώ σήμερα η κυβέρνηση κάνει λόγο για μία πρόβλεψη της τάξεως των 188 δισ. ευρώ.

«Δηλαδή χάνουμε 29 δις ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου! Κάθε ελληνικό νοικοκυριό γίνεται 7.000 ευρώ φτωχότερο! Και ταυτόχρονα, οι φτωχότεροι Έλληνες θα πληρώνουν επί πλέον και τα 14,2 δις ευρώ αχρείαστα μέτρα λιτότητας που τους επέβαλαν! Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021, αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε δήλωσή του ο κ.Σαμαράς σχολιάζει τα νέα νέα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, στη Βουλή.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

«Υπουργείο Οικονομικών, Μάϊος 2014:

Το εθνικό μας εισόδημα (ΑΕΠ) θα φτάσει το 2018 στα 217 δις ευρώ!

– Υπουργείο Οικονομικών σήμερα:

Το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2018, μόλις και μετά βίας στα 188 δις ευρώ…

Δηλαδή χάνουμε 29 δις ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου!

Κάθε ελληνικό νοικοκυριό γίνεται 7.000 ευρώ φτωχότερο!

Και ταυτόχρονα, οι φτωχότεροι Έλληνες θα πληρώνουν επί πλέον και τα 14,2 δις ευρώ αχρείαστα μέτρα λιτότητας που τους επέβαλαν!

Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021, αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας».

NΔ: «Ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια και αγανακτεί με τον κ. Τσίπρα»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει σε δήλωση του πως «ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια και αγανακτεί» κάνοντας λόγο για μέτρα 4,9 δις ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε καιροσκοπισμό.

Στην αρχή παρίσταναν ότι δεν θα πάρουν μέτρα.

Στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι τα μέτρα θα είναι 3,6 δις ευρώ και τώρα που δημοσιεύτηκε το τέταρτο Μνημόνιο τους αποδεικνύεται ότι παίρνουν μέτρα 4,9 δις ευρώ.

Εξοντώνουν ελεύθερους επαγγελματίες, χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους, στοχοποιώντας όλη την κοινωνία.

Ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια και αγανακτεί.

Χωρίς αυτούς θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια και τώρα για να παραμείνουν στις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας στο Δ.Ν.Τ.

Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαλύψει τις επόμενες μέρες, τεκμηριωμένα και υπεύθυνα, το μέγεθος της απάτης και της αποτυχίας τους».