Μία πολύχρωμη, ανοιξιάτικη σαλάτα!
Υλικά
-
- ½ κιλό σπαράγγια πράσινα
- 2 ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψι
- λοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150γρ. μπλε τυρί, σε κομματάκια
Για τη βινεγκρέτ
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια και με το πίλερ ξεφλουδίζετε τα κοτσάνια τους. Τα κόβετε στα δύο.
- Βράζετε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Αλατίζετε και μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνετε τα σπαράγγια και τα βράζετε αυστηρά για 1 λεπτό. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μπολ με παγωμένο νερό. Έτσι θα κρατήσουν το ζωηρό, πράσινο χρώμα τους. Μόλις κρυώσουν, τα στραγγίζετε.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα υλικά της βινεγκρέτ. Σε μια ρηχή πιατέλα βάζετε τα σπαράγγια, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό ή το βασιλικό. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ, από πάνω σκορπάτε το μπλε τυρί και σερβίρετε.