“Ρουκέτες” Βορίδη ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ

Υπερ της θεσμοθέτησης των τάσεων στη ΝΔ, ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος τάσσεται ο βουλευτής Αττικής ΝΔ Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη του στο news247. Παράλληλα υποδεικνύει στο νέο αρχηγό και το ιδεολογικό στίγμα που πρέπει να έχει το κόμμα.

«Η ΝΔ πρέπει να παραμείνει, ένα πατριωτικό, λαϊκό και κοινωνικό κόμμα», τονίζει χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει πως δεν τον αφορούν τα σενάρια για κόμμα στα δεξιά της ΝΔ., με αφορμή τη φημολογία για ίδρυση νέου κόμματος, στα δεξιά της ΝΔ.

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ότι δεν είναι οπαδός του δόγματος «πάση θυσία στο ευρώ» . «Εγώ δεν είμαι οπαδός του δόγματος σε κάθε περίπτωση ότι και να συμβαίνει «μέσα στο ευρώ», αλλά ξαναλέω όμως, όλες τις χρονικές στιγμές όταν είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στους δύο δρόμους και με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, τα λαϊκά συμφέροντα πάντοτε μας οδηγούνε στην επιλογή του ευρώ. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος θα ήταν πολύ πιο σκληρός, πολύ πιο επίπονος για το λαό και τα φτωχότερα στρώματα». Αναφέρει στη συνέντευξη του.

Ενδιαφέρον έχει και η θέση του αναφορικά με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο θέμα της ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Επί της αρχής δεν τίθεται ζήτημα κυριαρχικών δικαιωμάτων» τονίζει σχετικά. Φανταζόμαστε ότι αυτό το λέει με τη λογική ότι η ΝΔ δεν μπορεί να θέτει από μόνη της τέτοιο ζήτημα.

Όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνει δίπλα στους αγρότες «αλλά δε θα ανέβουμε και σε τρακτέρ». Για την ΕΕ λέει ότι «αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων».

Ο συντονιστής Εσωτερικών της Ν.Δ δηλώνει ταυτόχρονα ότι δεν πιστεύει σε ένα κόμμα που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του ΝΑΙ του δημοψηφίσματος χαρακτηρίζοντας σχετική τη διάκριση φιλοευρωπαϊκών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, ενώ θεωρεί ξεπερασμένη και τη διάκριση μνημόνιο και αντιμνημόνιο.

Απεναντίας, υποστηρίζει ότι πρωτεύοντας στόχος της ΝΔ είναι να «αναιρέσει» και να «αμφισβητήσει» την «ταξικότητα» της ψήφου του δημοψηφίσματος, γιατί, όπως τονίζει «η ΝΔ πρέπει να παραμείνει ένα πατριωτικό, λαϊκό και κοινωνικό κόμμα», επισημαίνοντας ότι η διεύρυνσή της δεν μπορεί να εξαντλείται στο κέντρο. Στην κατεύθυνση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει στο συνέδριο της ΝΔ τη θεσμοθέτηση των τάσεων εντός του κόμματος.