Ρολά πίτσας με κοτόπουλο

Σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα; Και δεν μιλάμε για τις παραγγελίες απέξω, που έχουν κι αυτές τη (μεγάλη η) χάρη τους αλλά για αυτές που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου. Να τις γεμίσεις με ότι υλικό σου έρθει στο κεφάλι και έχεις στο ψυγείο. Να κάνεις αμέτρητες παραλλαγές για να μη βαρεθείς ποτέ. Και να φωνάξεις και κανάν άνθρωπο να συνδράμει στη γευσιγνωσία. Καλά όλα αυτά, δε λέω, αλλά αλήθεια τώρα, έχεις σκεφτεί να βάλεις ποτέ κοτόπουλο στην πίτσα;

Αν όχι, τώρα είναι η ευκαιρία σου. Δες παρακάτω τι μαγεία μπορείς να δημιουργήσεις. Και μας ευχαριστείς αργότερα.

Υλικά

300 γρ στήθος κοτόπουλο

-2 κ.γ καπνιστή πάπρικα

-2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

-2 κ.γ θυμάρι

-Αλάτι – πιπέρι

-1 κ.σ ελαιόλαδο

-2 κ.σ μέλι

-4 κ.σ καυτερή σος

-1 κ.σ σάλτσα Worcestershire (γνωστή και ως Worcester)

-ζυμάρι πίτσας

-100 ml σάλτσα μαρινάρα

-1 κεφάλι (μικρό) φρέσκιας μοτσαρέλας

-100 γρ τσένταρ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο και το θυμάρι και αφού αλατοπιπερώσουμε, το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, στους 200 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και σε ένα μπολ το περιχύνουμε με το μέλι, την καυτερή σος και τη σάλτσα Worcestershire.

Ανοίγουμε το ζυμάρι της πίτσας σε πάχος όσο ένα κέρμα και κόβουμε ένα κυκλικό κομμάτι. Σε αυτό ρίχνουμε τη μαρινάρα και το κοτόπουλο και από πάνω απλώνουμε μερικά κομμάτια μοτσαρέλας. Στη συνέχεια διπλώνουμε το γεμισμένο ζυμάρι, το κόβουμε σε λωρίδες και βάζουμε τα κομμάτια (ρολάκια πλέον) σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με τσένταρ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.