Ραντεβού Θεοδωράκη-Γεννηματά για το μέλλον της κεντροαριστεράς

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε το πρωί της Τετάρτης ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συμφώνησαν να συναντηθούν αύριο και να συζητήσουν το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης συνεργασίας των κομμάτων της κεντροαριστεράς.

Όπως επισημαίνεται αυτό αποτελεί κοινό στόχο τους και σήμερα είναι μια ευκαιρία να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, με τον όρο ότι αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα δύο αυτά κόμματα. Ωστόσο σημειώνεται ότι το θέμα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς είχε θέσει πρώτη η Φώφη Γεννηματά, μια προσπάθεια όμως, που έμεινε μετέωρη.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, όμως του Σταύρου Θεοδωράκη το θέμα της συνεργασίας των κομμάτων του συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου ανακινείται.

Όπως επισημαίνει συνεργάτης του Στ. Θεοδωράκη υπάρχει συμφωνία με τη Φώφη Γεννηματά ότι για να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμμετάσχουν και άλλα κόμματα και πολιτικές κινήσεις του χώρου.

Στο ερώτημα αν με την ενδεχόμενη δημιουργία νέου φορέα στον προοδευτικό χώρο τίθεται και το θέμα εκλογής νέου προέδρου, τα στελέχη του Ποταμιού απαντούν ότι «όλα είναι ανοικτά».