Ρ. Δούρου: Καθοριστικός ο ρόλος των τοπικών αρχών στην πρόληψη των αιτιών του βίαιου εξτρεμισμού

«Πράξη ευθύνης» συνιστά η «ενασχόληση με το φαινόμενο της “ριζοσπαστικοποίησης” και των βίαιων συνεπειών της» παρότι αυτό στη χώρα μας δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην ημερίδα με τίτλο «Δράσεις πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό στην Ελλάδα».

Την ημερίδα διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (KE.ME.A.), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PERICLES. Στην θεματική ενότητα «Οι προκλήσεις για την Ελλάδα», υπό τον συντονισμό του καθηγητή στο Πανεπιστημίου Αιγαίου και προέδρου του Κέντρου Παναγιώτη Τσάκωνα, η περιφερειάρχης επισήμανε ότι ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών Αρχών μπορεί να είναι «καθοριστικός και καταλυτικός» ειδικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των αιτιών αυτού του φαινομένου που «μπορεί να έχει πολιτισμική ή θρησκευτική χροιά».

Οι τοπικές αρχές, προσέθεσε, μπορούν να παρέμβουν «σε 3 επίπεδα: στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση/ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, των πολιτών, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την ενσωμάτωση».

SHARE