Πώς απαντούν “Τα Νέα” για το Πόθεν ‘Εσχες του κ. Τσίπρα – H αντίδραση Μαξίμου και ΝΔ

Συνέχεια στον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΔΟΛ και Μεγάρου Μαξίμου, για το Πόθεν Έσχες του κ. Τσίπρα, έδωσε σήμερα εκ νέου η εφημερίδα “Τα Νέα” και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αργά το απόγευμα από κύκλους του Μέγαρο Μαξίμου διακινήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» επικαλούνται κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας, που εμφάνιζε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει αποκρύψει τη συμμετοχή του σε ομόρρυθμη εταιρεία από τη δήλωση «πόθεν έσχες». Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα».
Βάσει του δημοσιεύματος που επικαλούνται οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, και το οποίο έχει ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2010, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.
Παράλληλα, συνεχίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι επικαλούμενοι το εν λόγω δημοσίευμα, δήλωσε ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.
«Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας στο ίδιο δημοσίευμα των «Νέων».
Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε ομόρρυθμη εταιρεία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015.
Λίγο μετά τις εκλογές του 2009 οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ο κ. Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ», ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη λύση της το 2015 και είναι άγνωστο εάν έχει συμπεριλάβει στη δήλωσή του την εταιρική του συμμετοχή, ενώ η «Αγνάντι ΟΕ» εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.”

Τα στοιχεία της εφημερίδας

Νωρίτερα η εφημερίδα, μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο και την απάντηση του Μαξίμου, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα tovima.gr, την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή που, σε ηλεκτρονική μορφή, τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ αναρτούν τη δήλωση του 2010 για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας καθώς προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2010 του κ.Τσίπρα.

tsipras
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν Πρωθυπουργού, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2011 που είναι επίσης δημοσιοποιημένη.

Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ή μάλλον πολλαπλασιάζονται.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές αποκαλύψεις, που αφορούν σε εταιρία που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Χ. Καραμάνος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα ο κ. Τσίπρας έχει την αυτονόητη υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010, προκειμένου να φανεί πραγματικά αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία “ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε.”, καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης».