Πρώτοι στόχοι της ομάδας τρομοκρατών ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ Βαγγέλη Μαρινάκη και του δημάρχου Πειραιώς Γιάννη Μόραλη.

Η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε να χτυπήσει την Cosco στον Πειραιά με αυτοκίνητο-βόμβα.

Τα γραφεία και οι εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά ήταν βασικός στόχος της Πόλας Ρούπα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από έως τώρα ευρήματα των Αρχών από το κρησφύγετο της. Με παράλληλους στόχους του κκ Μαρινάκη και Μόραλη, με κατηγορίες ότι δήθεν διευκόλυναν τν εκχώρηση του λιμανιού στην κινέζικη πολυεθνική. Συνέβη το αντίθετο και ως συνήθως οι φανατικοί τρομοκράτες είναι κακώς πληροφορημένοι. Και οι δυο διεκδίκησαν από τις τελευταίες Κυβερνήσεις την παραχώρηση του λιμανιού στον Δήμο και σε τοπικούς παράγοντες, στη σύσταση ειδικής αναπτυξιακής διοίκησης αλλά απέτυχαν στα αιτήματά τους αυτά. Η COSCO επέμεινε και επέτυχε πλήρη παραχώρηση και αυτονομία, χωρίς συνεργασία-συμμετοή από τοπικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Ποντίκι» η Ρούπα και η ομάδα της σχεδίαζαν να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις τις κινεζικής πολυεθνικής. Το σύνολο των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε γίνει χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία βρίσκονται τα γραφεία της COSCO στον Πειραιά και μάλιστα εκτιμάται ότι ένα χτύπημα στα γραφεία του κινέζικου κολοσσού θα γινόταν με την «κλασική» πλέον μέθοδο που ακολουθείται συστηματικά από την εποχή του Επαναστατικού Αγώνα, με αυτοκίνητο – βόμβα μεγάλης ισχύος.

Όπως αναφέρει «Το Ποντίκι», «μεταξύ των πολλών στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε η Πόλα Ρούπα περιλαμβάνονται:
• Εκτενές ιστορικό της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που συμπεριλάμβανε και την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου – να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μόνη αναφορά στο πρόσωπό του, η οποία, κατά τους αναλυτές των διωκτικών αρχών, δεν συνιστά στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού.
• Εκτενείς αναφορές στις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου του 2014, όταν οι δύο πρωθυπουργοί είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO και είχαν εγκαινιάσει το τρένο που μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινέζικα προϊόντα μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τότε ο Λι Κετσιάνγκ είχε προαναγγείλει: «Θα κάνουμε τον Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια στον κόσμο».
• Εκτενείς αναφορές στον ρόλο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μόραλη και του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη – υπό το πνεύμα ότι ευνόησαν την είσοδο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO στον ΟΛΠ». Πράγμα ανιστόρητο και ανακριβές.

Μεταβιβάστηκε στην Cosco το 51% του ΟΛΠ – Πόσος καιρός έχει περάσει από τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ;

Στην Cosco πέρασε το πακέτο των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσία και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω πακέτου 12,750 εκατ. μετοχών στην τιμή των 22 ευρώ.
Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας πέρασε στον έλεγχο της κινεζικής Cosco η οποία και κατέβαλε το αντίστοιχο τίμημα των 280.500.000 ευρώ.
Αλλά 88.000.000 ευρώ θα καταβάλλουν οι Κινέζοι για την απόκτηση του υπολοίπου 16% όταν ολοκληρώσουν τις επενδύσεις στο λιμάνι.
Τότε

Κι όμως. Στις 07.11.2014 το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλει: “Εθνικό και οικονομικό έγκλημα η πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης”
Στην Ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επιχειρούμενη πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων τονίζεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα ακυρωθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες για τη ζημιά, που προκαλείται στους δύο Οργανισμούς από την πολιτική της συγκυβέρνησης των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής»

Η δικομματική κυβέρνηση, επιχειρεί να διαπράξει ένα μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα: την πώληση των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και την παράδοσή τους σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη νησιωτική Ελλάδα, τις τοπικές οικονομίες, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, την εθνική οικονομία, αλλά και την Εθνική Άμυνα.

Η δικομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορεί για τις αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών, φορέων και των εργαζόμενων, μόνο και μόνο για να παραδώσει τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας σε προεπιλεγμένα συμφέροντα, που θα τα μετατρέψουν σε ιδιωτικά μονοπώλια, χωρίς καμία κοινωνική αναφορά.

Γνωρίζουν, μάλιστα, ότι το αντάλλαγμα που θα πάρουν, θα είναι λίγα «ψίχουλα», καθώς η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, έχει «βυθιστεί». Γι’ αυτό, επιχειρούν να «χρυσώσουν το χάπι» με την επίκληση διαφόρων επενδύσεων, όπως η κατασκευή νέων προβλητών, που μοναδικό σκοπό έχουν να αυξήσουν τα κέρδη των αγοραστών.

Αυτό το έγκλημα, δεν θα το επιτρέψουμε!

Χαιρετίζουμε τον αγώνα όλων των εργαζόμενων στα λιμάνια, ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Είμαστε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των τοπικών κοινωνιών, στο κοινό αίτημα για να παραμείνουν ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ στο Δημόσιο και να παίξουν τον αναπτυξιακό ρόλο τους, προ όφελος της Εθνικής Οικονομίας και των τοπικών οικονομιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα ακυρωθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες για τη ζημιά, που προκαλείται στους δύο Οργανισμούς από την πολιτική της συγκυβέρνησης των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.