Πρόσφυγες: Επεισόδια στον Πειραιά-Πορείες στην Αθήνα!

Ένταση και πετροπόλεμος μεταξύ προσφύγων σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στον Πειραιά με περισσότερους από επτά τραυματίες, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένοι στο κεφάλι.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν για ασήμαντη αφορμή, καθιστούν σαφές ότι η συνύπαρξη διαφόρων εθνικοτήτων προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά, είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Αφγανός πείραξε τη γυναίκα ενός Σύριου, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι ομοεθνείς της και να προκληθούν επεισόδια στο λιμάνι με συμπλοκές σώμα με σώμα. Στη συνέχεια ακολούθησε πετροπόλεμος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από επτά άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι, ενώ οι πρόσφυγες αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων.

peiraias

Μια γυναίκα μεταφέρθηκε με ταξί σε νοσοκομείο. Στις συμπλοκές υπήρχαν ελάχιστοι αστυνομικοί, που δεν μπορούσαν να παρέμβουν. Αργότερα, στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνοντας τους ταραξίες. Τα πράγματα αυτή την ώρα έχουν ηρεμήσει.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης, ένταση επικράτησε, αλλά χωρίς επεισόδια και στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκέντρωση περίπου 2.000 ατόμων που οργάνωσαν στην Ομόνοια οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα αλληλέγγυα σχήματα κατά του ρατσισμού, που διαδήλωσαν κατά των κλειστών συνόρων

Οι διαδηλωτές από την Ομόνοια, ανέβηκαν στα γραφεία της ΕΕ στη Βασιλίσσης Σοφίας. Κάποιοι από το συγκεντρωμένο πλήθος έκαψαν και μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά από τα γραφεία της Επιτροπής.

Η πορεία ξεκίνησε το νωρίς απόγευμα από την πλατεία Ομονοίας, όταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία συνενώθηκε με πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν νωρίτερα προβεί σε διαμαρτυρία στο λιμάνι του Πειραιά, κατά των κλειστών συνόρων.