Πρόεδρος της ΕΕΤΤ: O αριθμός των τηλεοπτικών αδειών μπορεί να φτάσει τις 10

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη ρότα με την κυβέρνηση είναι ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

Ο Δημήτρης Τσαμάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ακρόαση διορισμού του διατύπωσε την άποψη ότι από τις 4-5 τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, που η κυβέρνηση επιμένει ότι μόνο μπορούν να εκπέμπουν, ο ίδιος θεωρεί ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να ανεβεί στις 10, δικαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις απόψεις που έχει υποστηρίξει η αντιπολίτευση.

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ απαντώντας σε ερώτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για το εάν οι δυνατότητες πανελλήνιας εκπομπής τηλεοπτικών σταθμών είναι μόνο για πέντε παρόχους είπε πως «θα μπορούσε κανείς να πάει και σε μεγαλύτερη κάλυψη και πώς υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς και πάνω από 10 συχνότητες».

Η δεύτερη έκπληξη για τον παριστάμενο υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τσαμάκη σχετικά με το νέο φόρο στο Διαδίκτυο. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ απάντησε πως κανείς θα μπορούσε να πει πως λειτουργεί αρνητικά για την διάδοση της χρήσης του διαδικτύου που θα έπρεπε να είναι ο στόχος της χώρας. Επεσήμανε όμως πως το μέγεθος των επιπτώσεων θα είμαστε σε θέση να το δούμε μετά την εφαρμογή του φόρου εκ του αποτελέσματος. Τόνισε όμως πως εναλλακτικά θα μπορούσαν να εξεταστούν λύσεις όπως έγινε με το φθηνό φοιτητικό διαδίκτυο.