Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα χαμένα όπλα στο Α.Τ. Εξαρχείων

Άτομα που υπηρετούν στο Α.Τ. Εξαρχείων και τα οποία έχουν σε βάρος τους πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα με αποτέλεσμα να έχει διεταχθεί η απόταξή τους, εξετάζουν οι Αρχές ως ύποπτους για τα δύο όπλα που χάθηκαν από το αστυνομικό τμήμα.

Οι αδιάφθοροι που ερευνούν την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι τα όπλα πουλήθηκαν στην μαύρη αγορά και ψάχνουν να βρουν ποιος αστυνομικός, ο οποίος θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου από την ΕΛΑΣ, μπορεί να είναι αναμεμειγμένος στο περιστατικό

Πάντως, όπως έλεγαν στο CNN Greece αξιωματικοί, χρειάζονται πολλά στοιχεία για να σχηματιστεί δικογραφία ακόμα και εάν πάρουν αρκετές ενδείξεις για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την κλοπή των όπλων.

Η απώλεια του οπλισμού αποκαλύφθηκε προχτές όταν έγινε ο 6μηνιαίος έλεγχος στο τμήμα και ο αξιωματικός υπηρεσίας διαπίστωσε ότι από το φοριαμό που είναι κλειδωμένα τα όπλα που δίνονται στους δόκιμους, έλειπαν δύο.

Σύμφωνα με το δελτίο εγγραφής, το ένα από τα δύο είχε χρεωθεί σε δόκιμο την τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο ενώ το δεύτερο τον Νοέμβριο.

Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι οι δόκιμοι είχαν επιστρέψει κανονικά τα όπλα.

Επίσης, όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας στο γραφείο του οποίου βρίσκονται τα όπλα χρειάζεται για κάποιο λόγο να βγει από το τμήμα, τα κλειδιά από το συγκεκριμένο φοριαμό τα παραλαμβάνει ο σκοπός κρατητηρίων.