Πώς να ξεπεράσεις αυτόν που σου αρέσει (και δε σε θέλει)

Δεν εξελίσσονται πάντα όλες οι καταστάσεις όπως θα θέλαμε. Φαντάζομαι αυτό είναι κάτι που δεν περιμένεις να αντιληφθείς στην ενήλικη ζωή σου, ωστόσο πέφτεις πάντα στην παγίδα να το αμφισβητήσεις όταν αυτός που έχει προκαλέσει το ερωτικό σου ενδιαφέρον δεν αντιδρά θετικά. Αέναες συζητήσεις με κολλητές, έξοδοι με φίλους για να ακούσεις και την αντρική γνώμη, λάθη ντόμινο και κινήσεις που πετυχαίνουν μόνο σε romcom είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τι γίνεται όμως όταν τα έχεις δοκιμάσει όλα και το σύμπαν συνωμοτεί για να σου δείξει ότι πρέπει απλά να σταματήσεις;

 

Μήπως τελικά δεν με θέλει;

Ξεκαθάρισε τα συναισθήματά σου και περιόρισε τη μεταξύ σας επαφή

Η πρώτη σου σκέψη είναι ότι δεν μπορείς γιατί είσαι ερωτευμένη. Συχνά όμως ο “έρωτας” δεν είναι παρά εμμονή ή εγωισμός σε έναν αγώνα που έχεις στήσει μόνη σου. Για αρχή, λοιπόν, είναι σημαντικό να ξεχωρίσεις τι πραγματικά νιώθεις και να αρχίσει να προβάλλεις περισσότερο τη λογική. Το δεύτερο στάδιο είναι να περιορίσεις την επικοινωνία και να μειώσεις τις συναντήσεις – απρόοπτες και μη. Εδώ έγκειται και το stalking στα social media.

 

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει γρηγορότερα μια σχέση

Εστίασε στα αρνητικά

Έχεις φτιάξει στο μυαλό σου μία εικόνα για το εν λόγω άτομο που πιθανότατα να απέχει από την πραγματικότητα. Προσπάθησε, λοιπόν, να θυμηθείς/σκεφτείς όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν σου αρέσουν και τόσο καιρό έχεις επιλέξει να αγνοήσεις.

 

Ανάλαβε δράση

Αρκετή ενέργεια έχεις σπαταλήσει για να σκέφτεσαι πώς θα κατακτήσεις κάποιον που δεν σε βλέπει όπως εσύ, οπότε ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Γέμισε το χρόνο σου με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και κάνε πράγματα που δεν έχουν σχέση με εκείνον (όπως το να επιλέγεις τα ίδια στέκια για να τον πετύχεις τυχαία). Τέλος, σταμάτα να μιλάς στις φίλες σου γι’ αυτόν (το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν ήδη κουραστεί).

 

 

Πέρνα χρόνο με τους φίλους σου

Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο με τον εαυτό μας, αλλά η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη. Βγες έξω με τους φίλους σου, διασκέδασε, γνώρισε καινούργιους ανθρώπους και δοκίμασε την τύχη σου έξω από το comfort zone σου. Μερικές φορές αρκεί μία πρόκληση για να “ξυπνήσεις”.

 

 

Ανανέωσε τον εαυτό σου

Άλλαξε κούρεμα ή χρώμα στα μαλλιά σου, ξεκίνα καλύτερη διατροφή, γράψου γυμναστήριο ή άρχισε ένα σπορ. Δε θέλεις να αλλάξεις για κανέναν, παρά μόνο για εσένα.

 

Βρες κάποιον άλλον να σου αρέσει (!)

SHARE