Πολλά τα ερωτήματα για τη κόντρα Μαξίμου-Ψυχάρη

Άγριος πόλεμος με αμφίρροπη έκβαση έχει ξεσπάσει μεταξύ Μαξίμου και Ψυχάρη. Οι κρυφές συναντήσεις, οι διαρροές, τα δημοσιεύματα και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων και των δυο πλευρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως αποκτά και το γεγονός ότι στην σκληρή αναμέτρηση πλέον συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους η ΝΔ, το Ποτάμι αλλά και η πανταχού παρούσα Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία εμμέσως πλην σαφώς πήρε το μέρος του εκδότη.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει στη ΝΔ η «παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με εκδότη», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και καλεί τον «μοιραίο», όπως τον χαρακτηρίζει, πρωθυπουργό να απαντήσει σε 3+1 απλές ερωτήσεις:
«1. Γιατί ο “αδέκαστος πολέμαρχος” κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;
2.Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;
3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;

Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος με αιχμηρή κατάληψη, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

Με 2 ερωτήσεις και αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη ΝΔ

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η γραμματεία του πρωθυπουργού η κυβέρνηση απαντά στα 3+1 ερωτήματα που έθεσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής.
Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:
Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;
Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος –για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς.
Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

—-Μετά την πανηγυρική εκλογή του στην αρχηγία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ σχολίασε και τα δημοσιεύματα για συνάντηση του κ. Τσίπρα με εκδότη « διαπλεκόμενο» και μάλιστα τέσσερις φορές, όταν παράλληλα κατηγορούσαν αυτόν και στελέχη του κόμματος ότι έχουν επίλεκτες σχέσεις και συναλλαγές με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ο κ.Θεοδωράκης μίλησε. για υποκριτές, ψεύτες και ανάλγητους του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης και στον τομέα αυτό,, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι, ότι κάνει το κάνει δημοσίως.

Ζωή κατά κυβέρνησης στο twitter: «Αντίστροφη μέτρηση»

«Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», έγραψε η πρώην πρόεδρος της Βουλής,που έχει αποκαταστήσει πλέον τις παλαιότερες κακές σχέσεις της με τον ΔΟΛ και έχει τερματίσει την πολεμική της κατά συγκεκριμένων προσώπων στο ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το ΜΕΓΚΑ.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει, σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο twitter.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Όπως λέει και ο σοφός λαός, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ο πρώτος χρόνος πέρασε. Αντίστροφη μέτρηση», έγραψε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η απάντηση Μαξίμου Σάββατο βράδυ για το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ

Το Μέγαρο μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία κάνει το άσπρο μαύρο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα»
Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό.
Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό.

Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής»

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής» στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού
«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».