Πολιτικό συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη Novartis

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου –τυπικά– ο πρωθυπουργός ενημερώνει τα στελέχη του οργάνου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, μετά τη συμμετοχή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Επί της ουσίας, θα γίνει άλλη μία συζήτηση για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων της πλειοψηφίας στην υπόθεση Novartis και τις άλλες υποθέσεις με οσμή σκανδάλου που –σύμφωνα με στοχευμένες κυβερνητικές διαρροές– αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μέτρηση της ALCO που είδε το φως της δημοσιότητας στο σημερινό Έθνος και δείχνει ότι το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί την υπόθεση Novartis σκάνδαλο, το 19% σκευωρία και το υπόλοιπο 15% απαντά Δεν Ξέρω / Δεν απαντώ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στοιχίσει τις κυβερνητικές προσπάθειες πίσω από τη φράση «η κοινωνία θέλει κάθαρση» και να εμφανιστεί ο ίδιος και η παράταξή του ως θεματοφύλακας της κάθαρσης και υπερασπιστής των δικαστικών λειτουργών που διενεργούν την έρευνα της Novartis αλλά και άλλες υποθέσεις που σύντομα – με βάση τις διαρροές προς φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρόκειται να ακολουθήσουν.

Δεν θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην προανακριτική

Απολύτως έγκυρες πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποφασίσει, ως πλειοψηφία και πριν ακόμα συγκληθεί η προκαταρκτική επιτροπή, να απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Το κυβερνητικό επιχείρημα είναι ότι αν επιτραπεί κάτι τέτοιο τότε θα πάψουν να είναι προστατευόμενοι και σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να συνεχίσουν να είναι προτατευόμενοι όσο διαρκεί η έρευνα.

Στο ερώτημα αν μία τέτοια εξέλιξη οδηγήσει στην αποχώρηση κομμάτων της αντιπολίτευσης από την προκαταρκτική επιτροπή, κυβερνητική πηγή απαντά ότι «ακόμα και έτσι η προκαταρκτική θα συνεχίσει τις εργασίες της κανονικά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταγγελθεί για προσπάθεια συσκότισης και βούληση να μην ερευνηθεί η υπόθεση Novartis σε βάθος, όποιο κόμμα επιλέγει αν αποχωρήσει από την προκαταρκτική επιτροπή.

Η ίδια πηγή αρνήθηκε να σχολιάσει σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας Φιλελεύθερος για απόκρυψη επιστολής της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου που εμπλέκει με την υπόθεση Novartis τον σημερινό υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Συνιστούσε υπομονή για νέες αποκαλύψεις, όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis για το οποίο επιβεβαίωνε ατύπως ότι η έρευνα του FBI έχει φτάσει στην αποκάλυψη λογαριασμών offshore που συνδέονται με τη διαδρομή μαύρου χρήματος προερχόμενου από μίζες της Novartis, ενώ προαναγγέλλει αποκαλύψεις και για άλλες υποθέσεις σκανδάλων που σύντομα θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη.

SHARE