Πολιτική διάσταση από Γιαννόπουλο στην καρατόμησή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέα διάσταση, πολιτική, δίνει πλέον στην αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Θανάσης Γιαννόπουλος ο οποίος με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στον κ. Καμμένο (ανήκει στους ΑΝΕΛ) και ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στα καπρίτσια του κ. Πολάκη που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η ΝΔ μέσω του αντιπροέδρου της κ. Άδωνη Γεωργιάδη προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη τονίζοντας ότι «η φυλακή για τον κ. Πολάκη πλησιάζει». Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Πολάκη για παραποίηση της λίστας επιτυχόντων εντατικολόγων, από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες το βράδυ και μετά από σκληρή προσωπική αντιπαράθεση του κ. Πολάκη με τον κ. Γιαννόπουλο ο υπουργός υγείας κ. Ξανθός υπέγραψε τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σήμερα το πρωί δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Πολάκη, ο κ. Γιαννόπουλος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τονίσει πως δεν παραιτείται καθώς δεν θα θέσει την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή πορεία του «υπό τα καπρίτσια του κυρίου Πολάκη».

«Μετά την τελευταία τροπή στα γεγονότα ενημερώνω ότι δεν θα παραιτηθώ. Δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές» τόνισε ο Αθ. Γιαννόπουλος.

Οπως υποστήριξε, η ενέργεια του αναπληρωτή υπ. Υγείας «έχει ως στόχο να ποδηγετήσει τα μέλη του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια παράνομη ενέργεια κάτι που θα κριθεί όχι από εμένα αλλά από τα αρμοδία όργανα της δικαιοσύνης καθώς υπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Επεσήμανε δε ότι ο σε ό,τι τον αφορά, «δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε παρανομίες τις οποίες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έχει εμμέσως παραδεχθεί κάνοντας λόγο για «πολιτικές αποφάσεις» στους διορισμούς γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η θέση που έχω είναι επιστημονική, άμισθη και η παραμονή μου σε αυτήν έχει στοιχεία ηθικής και νομικής τάξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κύριος Γιαννόπουλος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό υγείας κ. Ξανθό – ο οποίος υπογράφει το αίτημα για παύση των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν πολιτικές ή νομικές αναταράξεις από την υπόθεση.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα θα έχει συνέχεια σε πολιτικό και νομικό επίπεδο ακόμη και με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του κυρίου Γιαννόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αθ. Γιαννόπουλος, που είναι στέλεχος των ΑΝΕΛ και τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με εισήγηση του Π. Καμμένου, θα έχει σήμερα, Μ. Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας.

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι ο κ. Καμμένος θα διακινδυνεύσει την παραμονή του στην κυβέρνηση για χάρη του κ. Γιαννόπουλου αλλά σίγουρα η υπόθεση αυτή προκαλεί μια ακόμη ρωγμή στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων.