Ποιο είναι το Νο1 λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ σου;

Πλέον η κάθε γυναίκα είναι πολύ ενημερωμένη σχετικά με τον χώρο της ομορφιάς και ειδικά του μακιγιάζ. Ψάχνει, διαβάζει, τολμάει, δοκιμάζει. Όμως, γιατί το αποτέλεσμα δεν βγαίνει ποτέ έτσι όπως το έχεις φανταστεί;

Τόσα προϊόντα στο συρτάρι, τόσες ώρες που η expert σου εξηγούσε κι όμως το αποτέλεσμα, όταν το εφαρμόζεις εσύ μόνη σπίτι σου, βγαίνει πάντα λίγο πιο έντονο, πιο βαρύ και πιο-καθόλου-ίδιο με αυτό που ήθελες.

Αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει; Το φως! Κι όμως…

Το αχνό φως της λάμπας οικονομίας του δωματίου, το λάθος φως στο μπάνιο, η κίτρινη λάμπα του χολ και ούτω καθ’ εξής δεν σου επιτρέπουν να δεις όλες τις ατέλειες, τις τυχόν δυσχρωμίες αλλά και τις υπερβολές στο μακιγιάζ σου με αποτέλεσμα εσύ να προσθέτεις όλο και περισσότερο μακιγιάζ και στο τέλος να επιφέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μόνο να αναλογιστείς, ότι δεν είναι τυχαίο που τα καταστήματα στα οποία μπορείς να βρεις καλλυντικά έχουν άριστο φως. Επίσης, το 50% της επιτυχίας μιας φωτογράφισης ή και απλής φωτογραφίας είναι το φως. Σκέψου πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα καλό φωτισμό ο οποίος:

– θα σου μαρτυρήσει αν έχεις προσπεράσει ένα σημείο που δεν έχεις εφαρμόσει foundation,

– θα τονίσει το σημείο αυτό ανάμεσα στο πρόσωπο και τον λαιμό, όπου σχεδόν πάντα το make up κάνει χώρισμα,

– θα σε βοηθήσει σχετικά με το πού πρέπει να κάνεις κοψίματα

– θα δείξει το σωστό χρώμα σκιάς και όχι κάτι πιο ξεθωριασμένο, που ίσως τελικά να μην σου αρέσει κιόλας

– και θα σου καταδείξει, εν τέλει, ποια είναι η σωστή ποσότητα προϊόντων, ώστε να μην βγεις έξω με μακιγιάζ-μάσκα!

Φρόντισε, λοιπόν, να μη βάφεσαι στα σκοτεινά, να προμηθευτείς λευκές λάμπες που θα τις τοποθετήσεις στο πλάι του μπουντουάρ σου ή να μαζέψεις λεφτά και να αγοράσεις έναν φωτιζόμενο καθρέφτη μακιγιάζ και φυσικά, όταν υπάρχει η δυνατότητα, να ανατρέχεις στο μπαλκόνι ή κοντά στο παράθυρο για να τεστάρεις κάθε σου κίνηση με βάση το φυσικό φως!