Ποδόσφαιρο: Προχωρά το VAR και στην Σούπερ Λίγκα

«Προ των πυλών» του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκεται το VAR!

Ο διαγωνισμός για την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει το έργο κατατέθηκε χθες από τη Super League με καταλυτική ημερομηνία την 4η Αυγούστου.

Η γενική συνέλευση της ΕΠΟ βρίσκεται σε εξέλιξη από το 10 το πρωί της Παρασκευής (29/06), με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, να αποκαλύπτει ότι το απόγευμα της Πέμπτης (28/06) δημοσιοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή της αναδόχου εταιρίας που θα αναλάβει το έργο του Video Assistant Referee και στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» και όπως αναφέρεται, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13.950.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όρισε ως τελικό δικαιούχο για την υλοποίηση του έργου την ΕΔΕΤ ΑΕ, λόγω της τεχνογνωσίας σε παροχή δικτυακών, υπολογιστικών και αποθηκευτικών υπηρεσιών.

Από τη στιγμή που η διαδικασία έχει καταληκτική ημερομηνία την 4η Αυγούστου, περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς θα ανοίξει τους φακέλους για να γίνει η επιλογή της ανάδοχης εταιρείας.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ολοκκλήρωση του συστήματος και κυρίως η εκπαίδευση των διαιτητών που θα το χειρίζονται σημαίνει ότι η χρήση του VAR θα ξεκινήσει στο δεύτερο γύρο του προσεχούς πρωταθλήματος.