Πλουσιότερη γυναίκα αθλήτρια η Σερένα Γουίλιαμς

Η Σερένα Γουίλιαμς είναι η καλύτερα αμειβόμενη γυναίκα-αθλήτρια το 2018, για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο που δημοσίευσε το Forbes και στον οποίο κυριαρχούν οι παίκτες του τένις.

H Γουίλιαμς, η οποία επέστρεψε στα courts τον περασμένο Μάρτιο μετά τον τοκετό το Σεπτέμβριο το 2017, κέρδισε μόλις 62.000 δολάρια κατά το παρελθόν έτος, αφού απουσίασε για μεγάλο διάστημα λόγω της εγκυμοσύνης της, αλλά παρουσιάζει συνολικά έσοδα 18,1 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες και άλλες συμφωνίες, όπως αναφέρει το Forbes.

Η Σερένα Γουίλιαμς, που θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ με 24 τίτλους grand slam όταν αγωνιστεί στο US Open στη Νέα Υόρκη (27/8 – 9/9), κέρδισε τα διπλάσια από κάθε άλλη αθλήτρια, σύμφωνα με το περιοδικό.

Η Δανή Καρολίν Βοσνιάκι, η οποία πανηγύρισε τον παρθενικό grand slam τίτλο της στο φετινό Australian Open, ήταν δεύτερη στη λίστα με συνδυασμένα κέρδη 13 εκ. δολάρια, ενώ η πρωταθλήτρια του US Open, Σλόαν Στίβενς, ήταν τρίτη με 11,2 εκ. δολάρια ήταν τρίτη.

Η Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (11 εκ. δολάρια) και η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα (10,5 εκ. δολάρια) ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα της λίστας.

Η ινδή παίκτρια του μπάντμιντον, Σιντού (8,5 εκατομμύρια δολάρια) και η οδηγός του αγωνιστικού αυτοκινήτου Ντανίκα Πάτρικ (7,5 εκατομμύρια δολάρια) είναι οι μοναδικές εκτός τένις αθλήτριες που βρίσκονται στο Top-10 αυτής της κατάταξης, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα την 7η και 9η θέση.