Πλανητάριο: Γιορτάζει το Θερινό Ηλιοστάσιο με δωρεάν προβολές και νυχτερινά τηλεσκόπια

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο ανοίγει τις πόρτες του δωρεάν για το κοινό την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Παρουσιάζει δύο προβολές της παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble». Την κάθε παράσταση θα προλογίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, ενώ θα τοποθετηθούν και νυχτερινά τηλεσκόπια για την παρατήρηση του ουρανού.

H παράσταση «Το Σύμπαν του Hubble» περιγράφει την τεράστια συνεισφορά του τηλεσκοπίου αυτού στην προσπάθειά μας να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά του Σύμπαντος. Από την γέννηση και τον θάνατο των άστρων έως τα πιο απομακρυσμένα γαλαξιακά σμήνη και υπερσμήνη, η διεισδυτική του ματιά, μας ταξίδεψε στα πέρατα του Σύμπαντος και στο απώτερο παρελθόν του, ενώ μας επέτρεψε να διευρύνουμε εντυπωσιακά τις γνώσεις μας για τα ουράνια σώματα που εμπεριέχει. Πραγματικά, λοιπόν, τα μάτια του Hubble είναι τα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας: αιώνες ονείρων, δεκαετίες σχεδιασμών και μια παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική προσπάθεια επιτρέπουν σ’ όλα αυτά τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.

Παρατήρηση του Νυκτερινού Ουρανού με Τηλεσκόπια

Ειδικά για την ημέρα τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης υποδέχονται το κοινό και καιρού επιτρέποντος, παρουσιάζουν τον Δία, τον Άρη και τον Κρόνο και γενικά τον έναστρο νυκτερινό ουρανό της μικρότερης νύκτας του χρόνου από 21:00 έως 24:00 με ελεύθερη είσοδο.

Με την ευκαιρία αυτή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, θα φιλοξενηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Δήμου Καλλιθέας. Εφέτος, για πρώτη φορά, στη διοργάνωση αυτή, συμμετέχουν επίσης και οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες που εδρεύουν στην περιοχή, του Παντείου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Λεωφ. Συγγρού 387