Πέντε επιχειρηματίες ζητούν 5η τηλεοπτική άδεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη δικαιούται μια άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτή είναι η διεκδίκηση ομάδας επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει μια επί πλέον άδεια πανελλαδικής εμβέλειας με όρο ότι η έδρα του τηλεοπτικού σταθμού θα είναι στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για πέντε επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος οι οποίου δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν την άδεια.

Ένας εξαυτών, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Euro Channel TV Ρήγας Φερραίος παρουσίασε την πρόταση τους σε συνέντευξη Τύπου και είπε πως η εν λόγω ομάδα επιχειρηματιών διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα για να προχωρήσει στη λειτουργία του καναλιού. Σημείωσε παράλληλα ότι η Θεσσαλονίκη δικαιούται να έχει την έδρα τους τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της συμμετοχής της ευρύτερης περιοχής στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Με το αίτημα των επιχειρηματιών συμφώνησαν ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών που έδωσαν το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου. Παραβρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Εκτίμηση του κ. Φερραίου είναι ότι επί πλέον πρέπει να δοθεί και μια άδεια για περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό που θα καλύπτει όλη τη Βόρεια Ελλάδα.