Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Peloponnese Food Stories, που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Η πλατεία Όθωνος, το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας φιλοξενεί από εχθές το απόγευμα τη γαστρονομική εμπειρία που θέτει στο επίκεντρο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.
Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος ήταν ο παρουσιαστής της βραδιάς είχε στο πλευρό του καταξιωμένους σεφ, 30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων και 10 πολιτιστικούς συλλόγους.
Οι travel bloggers από κάθε γωνιά της Γης, θα απολαύσουν τις τοπικές γεύσεις, τις συνταγές, αλλά και τη μοναδική ελληνική φιλοξενία.
Το γαστρονομικό φεστιβάλ, είναι ανοιχτό στο κοινό, με πολλές εκπλήξεις, ζωντανή μουσική, γαστρονομικές εμπειρίες για όλους και δραστηριότητες για τους μικρές ηλικίες.
Μέγας χορηγός είναι ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ το το Γαστρονομικό Φεστιβάλ υποστηρίζουν επίσης χορηγικά, τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας καθώς και οι εταιρείες: SKOURAS ESTATE, ZEOS BEER και CHRI.STA Primarolia ΤΣΙΠΟΥΡΟ.
Το Peloponnese Food Stories, θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου 2023.