Παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων Απριλίου ζητούν οι έμποροι

Την παράταση της πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων Απριλίου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου τονίζουν ότι η παράταση επιβάλλεται λόγω των αργιών έτσι ώστε να μπορέσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ειδικότερα, αναφέρουν:

«Επισημαίνουμε, ότι λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, τα τραπεζικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 28 Απριλίου έως και την Τρίτη 3 Μαΐου 2016.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω δεδομένα και συνυπολογίζοντας την δραματική απραξία που επικράτησε στην αγορά κατά την παρούσα Πασχαλινή περίοδο, σας παρακαλούμε να φροντίσετε να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία τακτοποίησης των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του μηνός Απριλίου, έως την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016.

Η προτεινόμενη ενέργεια θα δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις και επιπροσθέτως να μην απολέσουν το δικαίωμα ρύθμισης παρελθουσών οφειλών».