Παραμένει ο φόβος για νέο χτύπημα – Δολοφόνησαν φύλακα πυρηνικού εργοστάσιου

Πυρηνικός τρόμος πάνω από την Ευρώπη! Τεράστια ανησυχία στις αστυνομικές αρχές του Βελγίου, αλλά και στους ευρωπαίους πολίτες, προκαλεί η είδηση ότι δύο ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δολοφονήθηκε υπάλληλος πυρηνικού εργοστασίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Derniere Heure, το θύμα από το οποίο εκλάπη το πάσο του, εργαζόταν στην υπηρεσία ασφαλείας πυρηνικής εγκατάστασης στο Σαρλερουά, που απέχει περίπου 50 χλμ. από τις Βρυξέλλες.

Ο άτυχος άνδρας δολοφονήθηκε την ώρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Οι δράστες στόχο είχαν να του αφαιρέσουν το πάσο που δίνει πρόσβαση στην πυρηνική εγκατάσταση.

Η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει πληροφορίες, την Πέμπτη, ότι οι αδελφοί Καλίντ και Ιμπραχί Ελ Μπακράουι- δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που έπληξαν τις Βρυξέλλες- σχεδίαζαν επιθέσεις σε σταθμούς πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο και ότι η σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ- μακελάρη του Παρισιού- επιτάχυνε τα πλάνα των τρομοκρατών.

Ισως τώρα, να δικαιολογούνται οι 11 αποπομπές υπαλλήλων που είναι ύποπτοι για συνεργασία με τους τρομοκράτες – από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου.