Παραλύει αύριο η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται από αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η χώρα, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, να προσκαλούν τους εργαζόμενους σε μαζική κινητοποίηση.
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν επίσης έμποροι (ΕΣΕΕ) και επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ), γιατροί, φαρμακοποιοί, βενζινοπώλες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φοροτεχνικοί και ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ. Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην απεργία έχουν εκδηλώσει ακόμη οι ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ.
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τα τρόλεϊ, τα τραίνα και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο. Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 ενώ τα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και από τις 21:00 έως τη λήξη.
Προβλήματα θα υπάρξουν και στις αερομεταφορές καθώς δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air θα ακυρωθούν λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).