Παππάς: Δεδομένη η συμμετοχή του ΔΝΤ – Άδωνις: Πού πήγαν οι λεβέντες που το πολεμούσαν;

Δεδομένη θεωρεί ο υπουργός Επικρατείας και alter ego του Πρωθυπουργού, κ. Νίκος Παππάς, την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα βοηθείας, δηλαδή στη συνέχιση εφαρμογής του μνημονίου στην Ελλάδα, προκαλώντας την ειρωνική αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις του σε ημερίδα στην Ουάσιγκτον (Εuropean Institute: “Greece Turning the Page”) ο κ. Παππάς διέλυσε κάθε ψευδαίσθηση που η κυβέρνησή του και στελέχη του κόμματός του, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καλλιεργούσαν τις προηγούμενες ημέρες, λέγοντας επί λέξει: «Μπορούμε να θεωρήσουμε την παρουσία του ΔΝΤ ως δεδομένη, γιατί αποτελεί μέρος της συμφωνίας». Και πρόσθεσε: «Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί, το ζήτημα είναι με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό».

Σε ό,τι αφορά τη νέα συμφωνία κυβέρνησης – πιστωτών σχολίασε ότι «για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα πού φαίνεται αποδοτικό», ενώ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει «εν μέρει» την κυριότητα του προγράμματος.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε χθες Πέμπτη σειρά συναντήσεων με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανάμεσα τους ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ και ο σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για θέματα Ευρώπης, Τσάρλι Κάπτσεν στον απόηχο και της συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς την Τετάρτη.

Ο κ. Παππάς θα συναντηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα εντός της ημέρας και με τον κ. Σιτς, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους κορυφαίων funds.

Αντίδραση Γεωργιάδη

«Βλέπω το βίντεο του Παππά από την Ουάσιγκτον λέει ότι “η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι δεδομένη…”, θυμίζω το σανό που μοιράζανε στην Ελλάδα πριν τρεις εβδομάδες, ότι εμείς στη ΝΔ στηρίζουμε το Ταμείο και αυτοί ήταν οι λεβέντες που το πολεμάγανε» σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.