Παναθηναϊκός: Ζητείται εμπειρία από ντέρμπι αιωνίων

Η ραγδαία μεταβολή στο “status quo” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχει ωθήσει τους παίκτες σε συχνότερες μεταγραφές απ’ ότι στο παρελθόν. Αυτό ασκεί άμεση επιρροή και στα ντέρμπι, αφού πλέον οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” έχουν πολύ λιγότερες παρουσίες σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι εποχές που στις ενδεκάδες έβρισκες ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό συμμετοχών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί…

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι φυσιολογικό οι έμπειροι του Παναθηναϊκού από παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να είναι λίγοι. Πόσο μάλλον όταν και η κατάσταση επιδεινώνεται από τα διαδοχικά “ράβε-ξήλωνε” που πραγματοποιήθηκαν στο ρόστερ των “πράσινων” στις περασμένες μεταγραφικές περιόδου. Με τελευταίο ασφαλώς το περασμένο καλοκαίρι, του 2018, όταν και υπήρξαν οι γνωστοί μεταγραφικοί περιορισμοί. Κάτι που σημαίνει πως η πλειονότητα των παικτών του Παναθηναϊκού, δεν έχουν παραστάσεις από τα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τρεις εν ενεργεία “πράσινοι” έχουν πάνω από δύο συμμετοχές. Μάλιστα, αυτός που έχει παίξει περισσότερες φορές εναντίον του Ολυμπιακού είναι ο Ουσμάν Κουλιμπαλί! Ο Αφρικανός μετράει πέντε “αιώνια” ντέρμπι, ενώ τον ακολουθεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης με τέσσερις και ο Άντονι Μουνιέ με τρία. Ακολουθούν πέντε “πράσινοι” που έχουν από δύο συμμετοχές κόντρα στον Ολυμπιακό και δέκα με μόλις μία συμμετοχή.

Αναλυτικά οι συμμετοχές στο ντέρμπι “αιωνίων”:

Ποδοσφαιριστής / Συμμετοχές

Κουλιμπαλί 5

Κουρμπέλης 4

Μουνιέ 3

Δώνης 2

Κολοβέτσιος 2

Ινσούα 2

Γιόχανσον 2

Κάτσε 2

Οικονόμου 1

Τζανδάρης 1

Άλτμαν 1

Πούγγουρας 1

Μαυρομάτης 1

Μπουζούκης 1

Χατζηγιοβάνης 1

Μακέντα 1

Κότσαρης 1

Διούδης 1