Όσκαρ: Ο Luke Skywalker συμπαρουσιαστής στην τελετή απονομής

Ο Μαρκ Χάμιλ -ή Luke Skywalker στην κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Πόλεμος των Άστρων»- θα είναι ο συμπαρουσιαστής, στο πλευρό του Τζίμι Κίμελ, της τελετής απονομής των Όσκαρ στις 4 Μαρτίου, πέντε ημέρες πριν τιμηθεί με το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ, στο Λος Άντζελες.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απονέμει τα χρυσά αγαλματίδια, ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Χάμιλ και εννέα ακόμη προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Όσκαρ Άιζακ, που επίσης συμμετέχει στην τελευταία ταινία «Πόλεμος των Άστρων» θα ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα βραβεία.

Ο 66χρονος ηθοποιός επέλεξε το Twitter για να γράψει: «Προσωπική σημείωση: 1) Να μιλώ αρκετά γρήγορα ώστε η ορχήστρα να μην προσπαθήσει να με διακόψει. 2) Να μην κάνω γκάφες “R2-Me Too”. 3) Να μην πω “La La Land” αφού έχω ανοίξει τον φάκελο».

Το δεύτερο σημείο είναι ένα λογοπαίγνιο μεταξύ της αγγλικής προφοράς του ονόματος του ρομπότ R2-D2 και του κινήματος #MeToo, που άρχισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γουάινστιν.

Το τρίτο σημείο αναφέρεται στη γκάφα της περασμένης χρονιάς, όταν ο παρουσιαστής είχε ανακοινώσει λάθος ότι το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το «La La Land» αντί για το «Moonlight».

Η τελετή των Όσκαρ θα διεξαχθεί στο Dolby Theatre που βρίσκεται επί της λεωφόρου Χόλυγουντ μπροστά από τον εμβληματικό Δρόμο των Αστεριών, στον οποίο ο Χάμιλ θα αφήσει τη «σφραγίδα» του στις 9 Μαρτίου.

SHARE