Όσα συζήτησαν Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος και Θεοδωρίδης

Ξέρουν να συμφωνούν αλλά και να διαφωνούν. Με διάλογο και πολλά φωναχτά κάποτε. Τέσσερα ήταν τα βασικά σημεία στα οποία συνέκλιναν οι συμμετέχοντες στην άτυπη σύσκεψη των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Super League που διοργάνωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γ. Μποροβήλος.

Το πρώτο ήταν η διαιτησία. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα πάει στην ΕΠΟ και θα ζητήσει να έχει λόγο η Super League στην λίστα διαιτητών και παρατηρητών του πρωταθλήματος το οποίο διοργανώνει. Είναι βέβαιο ότι στην συνάντηση θα τεθούν και άλλα ζητήματα.

Πάντως αναφορικά με τα μέλη της επιτροπής, ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να μετέχει σε αυτήν ο πρόεδρος της Super League, Γ. Μποροβήλος.

Δεύτερον, να συσταθεί επιτροπή που θα πάει στον Υφ. Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και θα ζητήσει να αλλάξει την απόφασή του και να διεξαχθούν οι εναπομείναντες αγώνες Κυπέλλου.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, καθώς και από τον πρόεδρο της Λίγκας, Γ. Μποροβήλου. Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ διαφώνησε με την εν λόγω πρόταση.

Τρίτον, τεχνοκράτης πρόεδρος στην Super League. Η θητεία του Μποροβήλου λήγει το καλοκαίρι, ο ίδιος σε «πηγαδάκι» έλεγε πως μένουν λίγες εβδομάδες προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του και η τάση που υπάρχει είναι ο διάδοχός του να μην προέρχεται από ΠΑΕ αλλά να είναι τεχνοκράτης που στόχος θα είναι να λειτουργεί χωρίς επιρροές και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων. Υπέρ του τεχνοκράτη προέδρου μάλιστα έχει ταχθεί και η πλευρά του ΟΣΦΠ.

Τέταρτον, αναδιανομή εσόδων από το Champions League. Πρόκειται για πρόταση του Δ. Μελισσανίδη που προβλέπει το 40% των εσόδων που έχει η ομάδα που μπαίνει στους ομίλους, να δίνεται στις μικρότερες ομάδες της Λίγκας ώστε να διατηρηθεί και να αυξηθεί ο ανταγωνισμό

H θέση του Ολυμπιακού.

Σε ότι αφορά τώρα το άτυπο συμβούλιο της λίγκας, η επίσημη θέση των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν η εξής:
«Δεν πάρθηκε μια απόφαση. Όποια πρόταση έχουν οι ομάδες να τις κάνουν στο Δ.Σ. Της λίγκας. Σε αυτή τη συνάντηση ο καθένας έβαζε το δικό του ζήτημα και δεν υπήρξε γόνιμος διάλογος.

Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ποδόσφαιρο και τα θέματα τα λύνει θεσμικά. Δεν τα λύνει σε συναντήσεις που θυμίζουν τσίρκο».

Θετικός ο Γιάννης Αλαφούζος στις προτάσεις Σαββίδη, Μελισσανίδη

Θετικά είδε τις προτάσεις που έκαναν στην σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας οι Σαββίδης, Μελισσανίδης και Κωστούλας ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟ, Γ. Αλαφούζος μπορεί να μην παρευρέθηκε στο άτυπο Δ.Σ. της Super League, ωστόσο ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας για όλα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση.

Ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού φέρεται να είδε θετικά με όσα ειπώθηκαν αναφορικά με την σύσταση επιτροπής που θα προτείνει αλλαγές στην διαιτησία, συμφωνεί με τη πρόταση να αυξηθούν τα έσοδα των μικρών ομάδων και τονίζει ότι πρέπει να αποβληθούν από το χώρο του ποδοσφαίρου όσοι έχουν υποθέσεις που εκκρεμούν. Σε γενικές γραμμές οι προτάσεις Σαββίδη, Μελισσανίδη και Κωστούλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟ.

Κόντρα ΟΣΦΠ –ΠΑΟΚ για τις δηλώσεις κατά Σαββίδη

Μεγάλη κόντρα, που ξεπερνά τα ποδοσφαιρικά δεδομένα, έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ με αφορμή την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο ΟΣΦΠ για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός σε μια ευαίσθητη εποχή, επιμένει να χαρακτηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη φιλοξενούμενο στη χώρα μας, ενώ του κάνει επίθεση για όσα έγιναν στο άτυπο Δ.Σ. της Super League. Ανακοίνωση που αποτυπώνει τις διαθέσεις σύγκρουσης των κκ Μαρινάκη και Θεοδωρίδη.

Με ύφος που πιθανότατα δεν αρμόζει στις περιστάσεις τοποθετήθηκαν από τον ΟΣΦΠ αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Ιβαν Σαββίδης κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του άτυπου Δ.Σ. της Super League.

«Δε θ’ ασχοληθούμε με τις γραφικότητες ενός κλόουν που είναι φιλοξενούμενος στη χώρα μας”.

Δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις από φορείς της Θεσσαλονίκης, Συλλόγους Ποντίων αλλά και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο οποίος αν και Ολυμπιακός, απαίτησε σε τηλεοπτική παρέμβασή του η ομάδα του να ζητήσει συγνώμη από τον Ιβάν Σαββίδη.