Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές – Η χωροταξία της οκτακομματικής Βουλής

Σε πανηγυρική συνεδρίαση ορκίστηκε η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουλίου. «Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους 300 της νέας Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στο κοράνι ορκίστηκαν οι 4 μουσουλμάνοι βουλευτές, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν οι περισσότεροι εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά στην χωροταξία όπως και στην προηγούμενη Βουλή πρόσβαση στην πρώτη σειρά των εδράνων έχουν από τα δεξιά προς τα αριστερά η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Στα ορεινά πίσω από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ δηλαδή στο κέντρο της αίθουσας κάθονται οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης όπως και στην προηγούμενη Βουλή, δίπλα τους αριστερά και πάνω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τόσο οι βουλευτές της Νίκης όσο και εκείνοι των Σπαρτιατών και πάνω από τα έδρανα του ΚΚΕ είναι οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η νέα Βουλή έχει 100 «πρωτάκια», και 68 γυναίκες, δηλαδή δύο παραπάνω από την περασμένη κοινοβουλευτική τετραετία.

Αύριο η Βουλή καλείται να εκλέξει το προεδρείο της, με τον Κώστα Τασούλα που έχει την στήριξη της ΝΔ, να παραμένει στο αξίωμα του Προέδρου, ενώ για τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων που δικαιούται, η ΝΔ έχει προτείνει τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ως Α´ Αντιπρόεδρο, στη θέση του Νικήτα Κακλαμάνη, τον Γιώργο Γεωργαντά ως Β´Αντιπρόεδρο στη θέση του Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ αμετακίνητος παραμένει ο Θανάσης Μπούρας.

SHARE