Όμιλος Antenna: Συμφωνία 180 εκατ. για πώληση των θυγατρικών σε Σερβία – Μαυροβούνιο

Στην πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο έναντι του ποσού των 180 εκατ. ευρώ προχώρησε ο Όμιλος Antenna.

Όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος, το χαρτοφυλάκιο στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

O πρόεδρος του Ομίλου Antenna Θοδωρής Κυριακού εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώντας υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο ανέπτυξε ο Όμιλος την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Όπως είπε, «η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι ο Όμιλος Antenna συνεχίζει να επενδύει διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στον χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου.

Ο Όμιλος Antenna είχε εισέλθει στην αγορά της Σερβίας εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Rupert Murdoch με μερίδιο αγοράς 4%, ενώ επένδυσε στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου.

Όπως τονίζει ο Όμιλος, συνεχίζει και τα τελευταία χρόνια τη στρατηγική διερεύνησης νέων ελκυστικών αγορών και επενδύσεων σε πρωτοποριακές εταιρείες στο χώρο των Media.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχει ανακοινώσει επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες με εταιρείες από τους συγκεκριμένους χώρους, ενώ σε αυτό το πλαίσιο επένδυσε στο Facebook, το Twitter, το Spotify και την Imagine Entertainment καθώς και σε καινοτόμες διεθνείς εταιρείες όπως η Vice, η Τhrive Global και η Cheddar.

Επίσης, o Όμιλος Antenna είναι στρατηγικός εταίρος και ένας από τους βασικούς μετόχους της επενδυτικής τράπεζας Raine Group.

Συνολικά, ο Όμιλος διαθέτει παρουσία σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία και απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους.