Οι σύμμαχοι Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία ζητούν Grexit. Σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ.

Στις Ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος του Αριστερού κόμματος της Γερμανίας ενώ μέχρι σήμερα ήταν στενές οι σχέσεις σε κομματικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στέλεχος του Die Linke ζητά Grexit: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.

Δεν κατάφεραν ούτε αυτούς να έχουν συμμάχους στις διεκδικήσεις της Ελλάδας στην Ευρώπη όπως το ίδιο συνέβη με τους αριστερούς συντρόφους των Podemos στην Ισπανία. Αντίθετα ήταν και παραμένουν εχθρικοί και μάλιστα οι Γερμανοί αριστεροί καταλογίζουν αποτυχίες της οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι σύντροφοί του στην Ελλάδα. Συνεχίζουν να ασκούν μια πολιτική ευχάριστη προς τον μέσο Γερμανό, που συναγωνίζεται σε κατηγορίες κατά της χώρας μας τους Βαυαρούς συντηρητικούς. Συγκεκριμένα, ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει ως οικονομία και χώρα και πρέπει να προσανατολιστεί για έξοδο από το ευρώ, υποστηρίζει η επικεφαλής της Κ.Ο. του αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Κατηγόρησε μάλιστα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό, «παρόλο που ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

«Αν η Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για το λαό της», είπε το στέλεχος του Die Linke σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε θα είναι πιο εύκολη».

Αναφερόμενη στα χρήματα που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σωθεί η Ελλάδα με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds». Αριστερίστικη λογική που εξισώνεται με τους εθνικιστικούς και ανθελληνικούς ισχυρισμούς των ακραίων δεξιών, κομμάτων και πολιτικών της Γερμανίας.

ΝΔ: Τι έχει να πει ο Τσίπρας για την πρόταση του Die Linke για Grexit;

Μία σειρά από ερωτήματα διατυπώνει η ΝΔ στον πρωθυπουργό με αφορμή δήλωση της επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ με την οποία προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μία σειρά από ερωτήματα διατυπώνει η ΝΔ στον πρωθυπουργό με αφορμή δήλωση της επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ με την οποία προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις 16 Δεκεμβρίου, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο και ρωτά τα εξής: «Είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του “Die Linke”, όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του;

Συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του;

Καταδικάζει η Κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το “Die Linke” στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς;

Σε κάθε περίπτωση να υποθέσουμε πως το “Die Linke” ανήκει πλέον στους “ακραίους κύκλους της Ευρώπης, στους προδότες και τους ανόητους”, όπως πολλάκις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει;».