Οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μετά την ανάληψη των καθηκόντων της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Ελληνικού Φεστιβάλ, δήλωσε.

«Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Δέχθηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση. Σήμερα θα μάθω αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Αλλιώς πρέπει να γίνει με ταχύτητα αλλά και σοβαρότητα επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο ελληνικό φεστιβάλ αυτό θα φανεί από του χρόνου».

Γιος ράφτη o Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, και μεγάλωσε στα Εξάρχεια από όπου ξεκίνησε νέος ως ηθοποιός μέχρι το 1992 που στράφηκε στη σκηνοθεσία. Δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 σκηνοθετεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το 2008 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας και σκηνοθέτησε τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη με Αλβανούς ηθοποιούς. Επίσης έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, που ήταν «παρών» την περασμένη Παρασκευή στη συνάντηση των Ελλήνων ηθοποιών κατά Φαμπρ, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να κινηθεί ταχύτατα και να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές και συγκροτημένο πρόγραμμα στο Ελληνικό Φεστιβάλ για το 2016.