Οι πάτρωνες των διασπαστών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στη χώρα;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην νεολαία της ΝΔ. Το τι έγινε στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος στη διάλυσή της και στην εντολή για επανίδρυσή της είναι γνωστό σε όλους.

Ποια αντίδραση δηλαδή περίμεναν τα «παλιόπαιδα τα ατίθασα» που εξέδωσαν αποτελέσματα εκλογών οι οποίες ουδέποτε είχαν διεξαχθεί, από έναν πολιτικό αρχηγό που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να τον σέβονται και οι υπόλοιποι;

Αντί λοιπόν να βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και να ζητήσουν συγγνώμη, αλλά και να δείξουν έμπρακτα τη μεταμέλειά τους συμμετέχοντας ενεργά στην επανίδρυση, όσο το δυνατόν συντομότερα, της οργάνωσης, βρήκαν ευκαιρία μέσω των φοιτητικών εκλογών να διαφοροποιηθούν θέτοντας σε κίνδυνο για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, την πρωτιά της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο χώρο των ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Αλλά το χειρότερο, ίσως, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι οι συγκεκριμένοι νεολαίοι βρίσκουν στηρίγματα μέσα στη ΝΔ, από πρόσωπα που δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιλογές τους δεν επιβραβεύτηκαν από τη βάση του κόμματος ή ότι η βάση στράφηκε κάπου αλλού επειδή τους ίδιους τους θεωρεί είτε ξεπερασμένους είτε εκτός μόδας.
Οι εν λόγω κύριοι ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι προσωπικές κόντρες και άστοχες φιλοδοξίες είναι ικανές να στερήσουν από τη ΝΔ την εξουσία. Και ίσως πει κάποιος «και τι έγινε; ‘’Θα χάσει η Βενετιά βελόνι;’’». Όμως το ζήτημα δεν είναι τι θα χάσει η ΝΔ, αλλά το τι θα χάσει η χώρα. Ας σκεφθούν λοιπόν καλά τι κάνουν όσοι πατρονάρουν διασπαστικές κινήσεις στο χώρο της νεολαίας που τα πάθη και η έλλειψη σε ορισμένες περιπτώσεις εμπειρίας κάνει κάποιους πιο ευάλωτους, και ας υπολογίσουν ότι ο λαός βλέπει και κρίνει… Γιατί για χάρη οποιασδήποτε δικής τους φιλοδοξίας ή αντεκδίκησης δεν είναι δυνατόν η χώρα να χρεώνεται στην πλάτη της την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από αυτόν τον τόπο, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και έναντι της παράταξης και, κυρίως, έναντι της χώρας. Ας προσέξουν…
Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

SHARE