Οι δήθεν καταθέσεις εξωτερικού Φ. Γεννηματά, Θ. Πάγκαλου και Γιώργου Παπανδρέου. Αναπόδεικτες φήμες και επίσημες διαρροές, 15 ημερών.

Αγωγή κατά της εφημερίδας DOCUMENTO καταθέτει η Φ. Γεννηματά. Καταγγελία του Γ. Παπανδρέου για φήμες ότι ο γιός του έχει λογαριασμό 5 εκατ. ευρώ. Παρόμοιες φήμες για κοινό λογαριασμό, άγνωστου ύψους του Θ. Πάγκαλου και τη συζύγου του.

Οι φήμες αυτές, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, κυκλοφορούσαν εδώ και 15 ημέρες και μάλιστα από συγκεκριμένες διαρροές φιλοκυβερνητικών πηγών. Πόλεμος έχει από την Κυριακλή χθες προκληθεί από το πρωτοσέλιδο και το δημοσίευμα που το συνοδεύει, της εφημερίδας Documento. Στην πρώτη σελίδα υπάρχουν οι φωτογραφίες της Φώφης Γεννηματά, του Γιώργου Παπανδρέου και του Θεόδωρου Πάγκαλου και από κάτω ο τίτλος «Τα πολιτικά πρόσωπα στη λίστα Μπόργιανς ». «Papandreou», «Genimatas», «Pagalou», «Οι εισαγγελείς διερευνούν αν πρόκειται για τις γνωστές πολιτικές οικογένειες». Πράγματι η δικαστική έρευνα δεν έχει οδηγήσει με βεβαιότητα σε συγκεκριμένη ταυτοποίηση. Έτσι λχ. για την περίπτωση της Γεννηματά, την πρώτη γενικόλογη, συζητείται ότι μπορεί να αναφέρεται σε άνδρα Γεννηματά, ίσως από τον τραπεζικό ή διπλωματικό.

Με ιδιαίτερη ένταση απάντησε στο «άθλιο» όπως το χαρακτήρισε δημοσίευμα η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά, απειλώντας με αγωγή αλλά και ζητώντας από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση.

-Η οργισμένη δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:
«Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους.Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι. Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση. Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων. Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται. Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς. Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν. Ζητώ από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση».

-Το Documento απάντησε στην πρόεδρο του ΠαΣοΚ με έναν ιδιαιτέρως προσβλητικό και ακραίο τρόπο, χωρίς όμως να προσκομίζει συγκεκριμένα στοιχεία ενοχής: «H κ. Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Γεννηματά κατά έναν περίεργο τρόπο εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με αυτήν του Ραν Ταν Πλαν. Ενώ ο συμπαθής σκύλος του Λούκι Λουκ έσκουζε με καθυστέρηση ωρών αφού του είχαν πατήσει την ουρά, η κ. Γεννηματά σκούζει πολλή ώρα πριν της την πατήσεις! Σχολιάζουν το δημοσίευμα του Documento – χρησιμοποιώντας, μάλιστα, άθλιους χαρακτηρισμούς – για τη λίστα Μπόργιανς και τα πολιτικά ονόματα που εξετάζουν οι εισαγγελείς, ενώ η εφημερίδα είναι ακόμα στο τυπογραφείο και όχι στα περίπτερα.

Η σπουδή της κ. Γεννηματά είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει το δημοσίευμα να δει τι λέει και να διαβάσει, επίσης, την απάντηση κύκλων της, και συγκεκριμένα του εκπροσώπου Τύπου της, ο οποίος απάντησε στα στοιχεία του δημοσιεύματος που θέσαμε υπόψη του ως εξής: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όλα στη διαφάνεια». Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και στο πρώτο φύλλο η Νέα Δημοκρατία, επιτίθεται σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά κυρίως απαντούν στο Documento σαν να πρόκειται για πολιτικό κόμμα. Η ταύτιση του Τύπου με κομματικές λειτουργίες προφανώς σχετίζεται με συνήθεια και αντιλήψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε εμάς είναι ξένη. Πάντως θα συμφωνήσουμε σε κάτι με την κ. Φώφη Γεννηματά. Πραγματικά δεν είναι «Βαξεβάνηδες». Γιατί είναι Άκηδες, Τσουκάτοι, Παπαντωνίου και Βενιζέλοι.»

-Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωση του καταγγέλει ότι πίσω από το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento κρύβεται «στημένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών που παραπέμπει σε πρακτικές φασιστικών καθεστώτων» και καλεί τον Πρωθυπουργό να «μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς».

«Μια ακόμα στημένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών, που παραπέμπει σε πρακτικές φασιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, εκτυλίσσεται μέσω δήθεν “αποκαλύψεων”. Οι προθέσεις; Συγκάλυψη πραγματικών πολιτικών εγκλημάτων; Αποπροσανατολισμός από τα κακώς κείμενα και τις πολιτικές ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Μανιώδης και φανατισμένη προσπάθεια να χτυπήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου; Είτε από φόβο, είτε για να βρεθεί αποδιοπομπαίος τράγος, αντί να κοιτάξουν κατάματα τα πραγματικά εγκλήματα που συντελούνται στη χώρα. Πρόθυμοι κονδυλοφόροι, για πάσης φύσεως “δουλειές”, μεταξύ των οποίων ο γνωστός κ. Βαξεβάνης, που προστίθεται στη λίστα των υπηρετών της αριστεροδεξιάς καραμανλικών αποχρώσεων, αλλά προφανώς και πρόθυμοι κυβερνητικοί παράγοντες, υποστηρίζουν το όλο εγχείρημα λασπολογίας, καλλιεργώντας υποψίες χωρίς ίχνος αλήθειας. Τώρα, μέσα από τις στήλες μιας νεόκοπης εφημερίδας, ενός ιδιοκτήτη, γιου ενός άλλου παλαιότερου εκδότη, που η εφημερίδα του δεν υπάρχει σήμερα.

Μιας εφημερίδας που είχε εκδοθεί μόνο και μόνο για να συμβάλει στην επιχείρηση “μαύρο ’89”. Η εφημερίδα “Documento”, ιδιοκτησίας του γιου του κ. Καλογρίτσα, που συμμετείχε με πέτσινο πόθεν έσχες στο πολυσυζητημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, επιβεβαιώνει, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυριανής έκδοσης, που κυκλοφορεί από σήμερα στο διαδίκτυο, ότι λεφτά υπάρχουν και αν δεν έχεις φροντίζουν κάποιοι να τα βρεις. Αρκεί να γίνει παιχνίδι, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων των πολιτών, με πολιτικές επιλογές χάριν εντυπώσεων.

Αντί λοιπόν να αποκαλύψουν αυτές τις αλήθειες και τόσες άλλες εγκληματικές πράξεις που πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, προσπαθούν να τα συγκαλύψουν με πέπλο ομίχλης, με ένα στημένο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, αφήνεται να εννοηθεί ότι δήθεν, ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει λεφτά σε λογαριασμό που υπάρχει στη λίστα Μπόργιανς. Για μια ακόμη φορά, λοιπόν: Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία κατάθεση σε οποιονδήποτε λογαριασμό που δεν έχει δηλωθεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οτιδήποτε άλλο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Οι υπεύθυνοι της στημένης – και αυτής, ιστορίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Και κάτι τελευταίο. Ας μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς ο κ. Τσίπρας».

Στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης ανήρτησε στον ιστότοπο της εφημερίδας δικό του απειλητικό άρθρο με τον τίτλο «Ακούστε εφιάλτες» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ξέρετε πως οι αγωγές και οι μηνύσεις σας δεν έχουν τύχη. Το κάνετε μόνο για να φοβίσετε όποιον τολμά να στέκεται απέναντί σας. Και κυρίως για να μην απαντάτε στην ουσία. Καμιά εικοσαριά από εσάς έχουν κάνει 60 μηνύσεις και αγωγές έχοντας την ίδια τύχη. Το πρόβλημά σας όμως δεν είναι με εμάς. Το πρόβλημά σας έχει να κάνει πια με την κοινωνία της οποίας αποτελείτε περιθώριο. Σπείρατε όνειρα για να καταλήξετε φριχτοί εφιάλτες. Δεν τολμάτε ούτε να κυκλοφορήσετε στο δρόμο χωρίς τη φρουρά σας. Κάνατε ένα ολόκληρο λαό εχθρό. Έχετε την αυταπάτη πως με μια δεκαριά δικηγόρους θα επαναφέρετε την σιωπή και τα κλειστά στόματα. Μην σπαταλάτε τις δυνάμεις σας και μην κουράζετε τους δικηγόρους γιατί ίσως τους χρειαστείτε. Η έρευνα μόλις ξεκινά».