Ο τιμοκατάλογος στην ταβέρνα της Νάξου που έγινε viral (φώτο)

Ένας τιμοκατάλογος από ταβέρνα στη Νάξο ήρθε να γίνει viral μεταξύ των Ελλήνων χρηστών. Για την ακρίβεια το πίσω μέρος του καταλόγου και τα όσα γράφει…

Εκεί ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας αποφάσισε να ενημερώσει μέσα από τον κατάλογο του μαγαζιού τους τουρίστες για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το πώς τη βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Την σχετική φωτογραφία δημοσιοποίησε ο Κριστιάν Χέντερσον, ερευνητής της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS) στο λογαριασμό του στο twitter.

Στο πίσω μέρος ο κατάλογος πέρα από το κλασσικό μήνυμα «ο καταναλωτής δεν είναι υπεύθυνος να πληρώσει, αν δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη», υπάρχει και ένα εκτενές μήνυμα αναφορικά με την ελληνική κρίση.

Στο μήνυμα διαβάζουμε:

«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και την ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.

Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν «οικονομική κρίση» απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας»

Νάξος, τιμοκατάλογος,