Ο παντός καιρού Conor McGregor

MMA – UFC

γράφει ο Θωμάς Πίτσαβος

Όταν ανακοινώθηκε η μάχη του Conor McGregor με τον Rafael Dos Anjos, πολλοί μείναμε με το στόμα ανοιχτό, κυρίως από ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

O πρωταθλητής στα 66 κιλά (Featherweight), Conor McGregor, ήταν έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο στα 70,3 κιλά (Lightweight) και να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του UFC ο οποίος θα κρατήσει ταυτόχρονα στους ώμους του δύο χρυσές ζώνες δύο διαφορετικών κατηγοριών.

Όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 23/2/2016, όταν έγινε γνωστό πώς ο Βραζιλιάνος Dos Anjos τραυματίστηκε στο πόδι και αποσύρεται από τη μάχη. Μαζί και η πιθανότητα ενός εντυπωσιακού ρεκόρ, τουλάχιστον για την ώρα. Η απογοήτευση μεγάλη, αλλά και η απορία επίσης. Τι ακριβώς θα γινόταν με τον McGregor; Η ονοματολογία για τον αντικαταστάτη του Dos Anjos έδινε και έπαιρνε.

Όταν ο «αρχηγός» του UFC, Dana White, ρώτησε τον McGregor, αυτός του απάντησε «…θα παλέψω οποιονδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε…».

Τελικά, αργά το ίδιο βράδυ γνωρίζαμε, και το όνομα αυτού Nate Diaz. Ένα «κακό παιδί» του UFC, αδερφός του επίσης μαχητή Nick Diaz.

Τώρα θα μου πείτε πάλη είναι αυτή, τραυματισμοί υπάρχουν, αντικαταστάσεις συμβαίνουν, γίνονται αυτά τα πράγματα. Σωστά. Μόνο που για να «κλειστεί» αυτή η μάχη, με μόλις 12 μέρες να απομένουν, θα έπρεπε να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές και μάλιστα σε αρκετά επίπεδα.

Το πρώτο, και βασικότερο για πολλούς αθλητές, ήταν τα χρήματα τα οποία θα δίνονταν στον Diaz για να πει το ναι. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Το δεύτερο, και βασικότερο για το άθλημα και τη μάχη μεταξύ τους, ήταν τα κιλά στα οποία θα συμφωνούσαν οι δυο μαχητές. Εδώ σας θυμίζω πως ο McGregor είχε πάρει ήδη 4 κιλά για να «ανεβεί» στην κατηγορία του Dos Anjos, στα 70,3 κιλά.

Θεωρητικά η μάχη θα έπρεπε να γίνει σε αυτά τα κιλά. Ο Diaz όμως ενημέρωσε τον Dana White πως όχι μόνο δε θα καταφέρει να πάει στα 70,3 κιλά αλλά ούτε και στα 73 κιλά και πως θα ήθελε η μάχη να διεξαχθεί στα 75 (!!!) κιλά. Ο τρομαγμένος White επικοινώνησε αμέσως με τον McGregor ο οποίος όταν έμαθε τις απαιτήσεις του Diaz είπε «…πές του πως κλείσαμε στα 77…» !!!

Και πραγματικά, η μάχη θα διεξαχθεί τελικά 11 κιλά πάνω από τα κιλά της τελευταίας μάχης του McGregor, το Δεκέμβρη του 2015. Και στο τέλος της μάχης ο νικητής δε θα φύγει με ζώνη από το οκτάγωνο. Τα δεδομένα άλλαξαν κατά πολύ, και θεωρητικά σε βάρος του McGregor. Αλλά είναι μαχητής, και μάλιστα παντός καιρού.

*Η μάχη θα γίνει στις 5 Μαρτίου στο Las Vegas. Ή για να είμαι πιο ακριβής γύρω στις 07.00 πμ. ώρα Eλλάδας της 6ης Μαρτίου.