Ο Κιμ πάτησε το κουμπί: Δείτε τη στιγμή της καταστροφής των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Σε ασυνήθιστα χαμηλούς τόνους κινούνται οι πρώτες αντιδράσεις της Βόρειας Κορέας, μετά την αιφνιδιαστική αναβολή της πολυδιαφημισμένης συνάντησης Κιμ Γιονγκ Ουν – Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

Η Πιονγκγιάνγκ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την καταστροφή του μεγαλύτερου πεδίου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, που είχε ανακοινωθεί λίγο πριν γνωστοποιηθεί η αναβολή της συνάντησης από τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το πεδίο πυρηνικών δοκιμών Πούνγκι – Ρι στο όρος Μαντάμπ, που αποτελείται από τρεις μεγάλες υπόγειες σήραγγγες.

Σύμφωνα με τους Βορειοκορεάτες, τη διαδικασία παρακολούθησε επιλεγμένη ομάδα ξένων δημοσιογράφων. Ωστόσο, τα βίντεο και οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το καθεστώς της χώρας.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μέρος είχε ήδη καταστραφεί λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και κακής συντήρησης.

Επίσημα, η Βόρεια Κορέα εξέφρασε τη λύπη της για την αναβολή της συνάντησης με την αμερικανική πλευρά, τονίζοντας ότι παραμένει πάντα ανοιχτή στο διάλογο με τις ΗΠΑ.

καταστροφή πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Βόρεια Κορέα

καταστροφή πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Β. Κορέα