Ο άτυχος πιλότος ήταν πρώην εργαζόμενος της «Helios»

Ο άτυχος πιλότος του αεροπλάνου που συνετρίβη στο Ροστόφ της Ρωσίας, ήταν ο Κύπριος Αριστος Σωκράτους, ο οποίος είχε δουλέψει για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό δυστύχημα του 2005, μετακόμισε στο Ντουμπάι.

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο επιβεβαίωσε το όνομα του, σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πιλότος καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών.

Ο Αριστος Σωκράτους έγινε κυβερνήτης Boeing τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες ειδικά για πίστες.

aeroplano-rosia

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε ενημερώσει την εταιρεία Flydubai ότι στο τέλος Μαρτίου θα αποχωρούσε, γιατί είχε εξασφαλίσει εργασία στην Rynair, που έχει βάση στη Κύπρο και έτσι, θα επέστρεφε στη Μεγαλόνησο.

«Ο Άριστος ήταν το καλύτερο παιδί, δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε βαθιά συγκινημένος ο φίλος του Ανδρέας Χριστοδούλου, ο οποίος είπε επίσης ότι η σύντροφος του άτυχου πιλότου είναι έγκυος και σε λίγο θα γεννήσει τον γιο τους. «Αγοράκι περίμενε ο Αρίστος και τώρα δε θα γνωρίσει ποτέ το παιδί του».

Το αεροπλάνο συνετρίβη, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια προσγείωσης, χωρίς να εκπέμψει σήμα SOS, παρασύροντας στον θάνατο και τους 62 ανθρώπους που επέβαιναν.

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια για την αεροπορική τραγωδία: Να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών ή σε τεχνική βλάβη.

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία-Νεκροί και οι 62 επιβαίνοντες