Ο άγνωστος εγγονός του Στάλιν

Ένας συνταξιούχος που ζει στη Σιβηρία, ονόματι Γιούρι Ντάβιντοφ, είναι απ’ ευθείας απόγονος του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τσουγκασβίλι, κατά κόσμον «Στάλιν».

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και χρόνια, αλλά η επιστήμη απέδειξε μέσω τεστ DNA με βεβαιότητα 99,98% ότι ο 67χρονος συνταξιούχος είναι εγγονός του Στάλιν. Για την ακρίβεια, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Βασίλη Στάλιν, γιου του πρώην σοβιετικού ηγέτη. «Ήθελα να προστατεύσω το καλό όνομα της γιαγιάς μου και των γονιών μου» είπε ο ίδιος στους «Siberiantimes» μετά το θετικό DNA τεστ. Όπως εξήγησε, τα μέλη της οικογένειάς του έχουν κατηγορηθεί για χρόνια ως «απατεώνες» και πλέον δηλώνει χαρούμενος που και από την πλευρά της επίσημης οικογένειας του Στάλιν έγινε αυτό το βήμα.

Η γιαγιά του Γιούρι Ντάβιντοφ, Λυδία Πλατόνοβνα Περεπρύγκινα, γεννήθηκε το 1900. Γνώρισε τον Στάλιν σε ηλικία 14 ετών, όταν εκείνος είχε εξοριστεί από τον Τσάρο στη Σιβηρία και συνήψαν ερωτικό δεσμό. Είχε γεννήσει ένα ακόμη παιδί του, στα 15 της, αλλά πέθανε. Έμεινε έγκυος ξανά από τον Στάλιν το 1916 και το παιδί γεννήθηκε τη χρονιά της σοβιετικής επανάστασης, όταν ο Στάλιν είχε φύγει από την Σιβηρία με αποτέλεσμα να μην το γνωρίσει ποτέ.

Η Λυδία, έδωσε στο παιδί το όνομα Αλέξανδρος. Αργότερα παντρεύτηκε έναν ντόπιο, τον Γιάκοβ Ντάβιντοφ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν της έδειξαν φωτογραφία του Στάλιν στις εφημερίδες, αναγνώρισε τον πατέρα του παιδιού της. Αλλά δεδομένου ότι είχε παντρευτεί πλέον άλλον άνδρα, αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό.

Ο Αλέξανδρος, πατέρας του Γιούρι και του Έντουαρντ που πέθανε πριν λίγα χρόνια, μεγάλωσε με το επίθετο Ντάβιντοφ. Στις αρχές του 1970, όταν ο Γιούρι έγινε 20 ετών, η μητέρα και ο πατέρας του, του αποκάλυψαν το μεγάλο μυστικό ζητώντας του όμως να το κρατήσει κρυφό. «Χαλαρά, δεν αναποδογύρισε και ο κόσμος» είπε ο Γιούρι όταν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνθηκε όταν έμαθε ότι είναι εγγονός του Στάλιν.

 

Stalin2

 

Λυδία Πλατόνοβνα Περεπρύγκινα η γιαγιά αμόρε του Στάλιν.
Λυδία Πλατόνοβνα Περεπρύγκινα η γιαγιά αμόρε του Στάλιν.
Αλέξανδρος Ντάβιντοφ ο γιος του Στάλιν.
Αλέξανδρος Ντάβιντοφ ο γιος του Στάλιν.