Νύχτα επεισοδίων στη Σάμο – Μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους – 15 Τραυματίες (βίντεο)

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο hot spot της Σάμου. Χθες βράδυ ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια με 15 τραυματίες εκ των οποίων ένας σοβαρά.

Πρόκειται για έναν Πακιστανό ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους μετανάστες

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί στο κέντρο κράτησης του νησιού.

Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.

Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε, από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «πρωτοφανούς αγριότητας» επεισόδια ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.

Η βιαιότητα των επεισοδίων προκάλεσε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να κατευνάσουν την κατάσταση και να ξεκινήσει η επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ώστε να σβήσουν οι εστίες της φωτιάς.

Τα επεισόδια συνέβησαν την ώρα που στο νησί του Αιγαίου βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό, με την παρουσία τόσο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επίλυση του μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα

Δείτε το βίντεο από το i-samos.gr με τα επεισόδια: