Νουντλς ρυζιού με τηγανιά γαλοπούλα

Από τις αγαπημένες συνήθειες στις ασιατικές χώρες, τα νουντλς, σε μία πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των διεθνών γεύσεων.

Υλικά

  • 1.200γρ. γαλοπούλα στήθος ή μπούτι, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν (σε μπαστουνάκια)
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν
  • 2 κοτσάνια σέλερι καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 150γρ. baby καλαμπόκι, κομμένο στη μέση
  • 250γρ. καρότο κομμένο ζουλιέν
  • 100γρ. νουντλς ρυζιού ή φιδέ
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας sake
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. μέλι διαλυμένο στο sake
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 200γρ. κάσιους
  • ½ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο

 

Διαδικασία

Για τα νουντλς ρυζιού: Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα, απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε και κρατάτε τα νουντλς στο ζεστό νερό για 4 λεπτά.

Σουρώνετε και κρυώνετε με μπόλικο κρύο νερό. Αν έχετε φιδέ, τον βράζετε για 2-3 λεπτά και τον σουρώνετε. Τον κρυώνετε με τον ίδιο τρόπο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ, θα μαγειρέψετε το φαγητό σε δύο φάσεις (όχι όλο μαζί), για να γίνει σωστά. Αφού ζεστάνετε το τηγάνι πάρα πολύ καλά, ρίχνετε το λάδι και αμέσως μετά τη γαλοπούλα.

Σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (stir-fry). Προσθέτετε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και σοτάρετε για μισό λεπτό επιπλέον. Συνεχίζετε ρίχνοντας τα νουντλς, τη σάλτσα σόγιας, το sake με το μέλι και τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε μέχρι όλα τα υλικά ζεσταθούν σωστά.

Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε από πάνω με τα κάσιους.