Νίκος Τόσκας: “Η κυβέρνηση επιλύει τα προβλήματα με τον ηπιότερο τρόπο”

“Η κυβέρνηση επιλύσει τα προβλήματα με τον ηπιότερο τρόπο” είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, συμπληρώνοντας ότι “η κατάσταση στις πόλεις στο θέμα ασφάλειας είναι πολύ καλύτερη”

Αποκάλεσε δε μεμονωμένο πρόβλημα την τρίτη κατά σειρά επίθεση στην κατοικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα. “Τα Εξάρχεια ήταν χώρος συσσώρευσης και εγκατάλειψης προβλημάτων επί 50 χρόνια όπως το κέντρο και η Δυτική Αττική, η ασφάλεια είναι πλέον πολύ καλύτερη” υποστήριξε.

Εντύπωση προκάλεσε και η επίθεση του υπουργού στην ομάδα Δέλτα την οποία κατάργησε. “Οι ομάδες Δέλτα καταργήθηκαν γιατί δεν ενεργούσαν σύμφωνα με τους κανόνες μιας οργανωμένης αστυνομίας ενός οργανωμένου κράτους και δεν υπήρξε αρνητικό αποτέλεσμα, ίσα – ίσα εδραιώθηκε η αντίληψη ότι το κράτος δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τον πολίτη” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Γιατί το λένε; έχασαν τη θεσούλα τους;” είπε, σχολιάζοντας σχετικές αναφορές αστυνομικών.

Τέλος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξαιτίας των καταγγελιών του ότι τα γραφεία του είναι αφύλακτα.