Νέο προκλητικό δημοσίευμα της Bild

Για δεύτερη φορά η Bild ξανακτυπά την Ελλάδα, δείχνοντας τις διαθέσεις της για τη χώρα μας.
Με ένα προκλητικό δημοσίευμα προσπαθούν να πείσουν ότι οι Έλληνες δεν τα καταφέρνουν με τις μεταρρυθμίσεις, ούτε με τη ρύθμιση του χρέους.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει το θέμα της κρίσης χρέους με μια… πειραγμένη φωτογραφία. Ακρως ανθελληνική για μια ακόμη φορά. Η Bild αλλοίωσε τη φωτογραφία αγάλματος του Σωκράτη, κάνοντάς τον να φαίνεται ότι πιάνει το κεφάλι του και όχι το πηγούνι του, σαν να… πονοκεφαλιάζει με τις επιλογές και τη σταδιοδρομία των νεότερων Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαρτάται ξανά από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: «Ήταν μία παραπλανητική ηρεμία. Για μερικούς μήνες υπήρξε ηρεμία σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους. Ποτέ, όμως, το θέμα αυτό δεν έφυγε. Και πάλι όμως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους εταίρους το καλοκαίρι του 2015. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει κόλπα και καθυστερεί… Απλά με τους Έλληνες δεν πάει!», γράφει η γερμανική εφημερίδα.