ΝΔ: Το 2015 έγιναν οι λιγότεροι έλεγχοι στη λίστα Lagarde (πίνακας)

Οι λιγότεροι έλεγχοι από κάθε άλλη χρονιά έχουν γίνει το 2015 στη λίστα Lagarde καταγγέλλει η ΝΔ, απαντώντας στα όσα υπερηφάνως ισχυρίσθηκε την Πέμπτη από του βήματος της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Και όσον αφορά τους βεβαιωμένους φόρους η ουσία δεν είναι πόσοι βεβαιώθηκαν αλλά τι έχει εισπραχθεί.

Επίσης, η ΝΔ καλεί τον κ. Αλεξιάδη να δώσει απαντήσεις τι έγινε με τις 36.000 υποθέσεις που διερευνούσε ο ΣΔΟΕ και τις 2,500 εισαγγελικές παραγγελίες.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης για τους ελέγχους στη λίστα Lagarde, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Αλεξιάδης, με μισές αλήθειες, επιχείρησε να πει πολλά ψέματα.

Απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία, που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον τομέα των φορολογικών ελέγχων.

Δεν ανέφερε αριθμό υποθέσεων στις οποίες ξεκίνησε ο έλεγχος το 2015.

Δεν ενημέρωσε τους φορολογούμενους πόσα τελικά εισέπραξε από τη λίστα Lagarde στους 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Έκρυψε το γεγονός ότι τα ποσά που βεβαιώθηκαν το 2015, αποτελούν προϊόν δουλειάς των φοροελεγκτικών μηχανισμών τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι το 2015, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αλεξιάδης, στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης του, τον περασμένο Οκτώβριο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε τους λιγότερους ελέγχους στη λίστα Lagarde.

Η Κυβέρνηση, πέρα από το φρένο που πάτησε στη διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Lagarde, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις 36.000 εκκρεμείς υποθέσεις που ερευνούσε το ΣΔΟΕ και τις 2.500 εισαγγελικές παραγγελίες, που αφορούσαν συγκεκριμένες υποθέσεις και οι οποίες είναι αδύνατον πλέον να ελεγχθούν μετά τη διάλυσή του».

*Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας, που κατέθεσε ο κ. Αλεξιάδης:

pinakas