ΝΔ: Ιδού το ψέμα Τσίπρα για τη συνεργασία ΕΡΤ – Μαυρίκου – Η απάντηση του Μαξίμου

Τέσσερις μέρες πριν από την αποκάλυψη του κυκλώματος των εκβιαστών δημοσιογράφων και τη σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» κ. Μαυρίκου, η ΕΡΤ είχε υπογράψει συμφωνία συνεργασίας μαζί του.

Την καταγγελία κάνει η ΝΔ η οποία επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται και πάλι να ψεύδεται και δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης συνεργασίας όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια στις 18 Φεβρουαρίου 2016.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα ότι η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. που διόρισε ο ίδιος δεν είχε καμία συνεργασία με το κατηγορούμενο Μαυρίκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, επιβεβαιώνοντας ότι έχει μηδενική αξιοπιστία.

Μόλις χθες, εμφανίστηκε αρνούμενος κάθε συνεργασία επί των ημερών του, μεταξύ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και του κατηγορούμενου Μαυρίκου.

Η αλήθεια είναι ό,τι – μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψη του τελευταίου – η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., υπέγραφε συμφωνία συνεργασίας με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ.

Έγγραφο της Ε.Ρ.Τ. που αναρτήθηκε στη ”Διαύγεια” στις 18 -2 – 2016 και ώρα 16:31:10, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας.

Τα επίσημα έγγραφα διαψεύδουν και εκθέτουν τον κ. Τσίπρα.
Οφείλει σήμερα κιόλας να απολογηθεί για τα ψέματα που έλεγε χθες από το βήμα της Βουλής».

 

mavrikos 1mavrikos 2Η απάντηση του Μαξίμου

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης μετά από την ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει εξηγήσει για ποιες υπηρεσίες πλήρωνε τους κατηγορούμενους για εκβιασμό”, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μετά τις γκάφες, τα αυτογκόλ και τα απροκάλυπτε ψέματα με τα οποία εξετέθη ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί σήμερα, απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της. Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό».