ΝΔ: Αργά κατάλαβε ο κ. Τσίπρας τη σημασία του ΤΑΡ

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας με αφορμή τα εγκαίνια του TAP, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Φεβρουάριο του 2013 η Ελλάδα, η Αλβανία και η Ιταλία υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού TAP, ενώ η Ελληνική Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, επικύρωσε τη συμφωνία μεταξύ της κοινοπραξίας TAP και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση δεν υπερψήφισε την εν λόγω συμφωνία.

Τότε, έλεγε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος από την κατασκευή του αγωγού, ότι ήταν ανυπόστατες οι εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ για δημιουργία 8.000 – 10.000 θέσεων εργασίας, ότι δεν αναβαθμιζόταν ο γεω-ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας.

Σήμερα, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση στην έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από την Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με αυτά που υποστήριζε, οργανώνει φιέστες στη Θεσσαλονίκη για να πανηγυρίσει τα εγκαίνια του αγωγού.

Αναμένουμε, ως ελάχιστη ένδειξη σύνδεσης με την πραγματικότητα, ότι έστω και τώρα θα αναγνωρίσει την ορθότητα της απόφασης της τότε Kυβέρνησης.

Ας ακολουθήσει το δρόμο της αλήθειας.

Αν δεν μπορέσει να το κάνει, θα βρεθεί για μια ακόμα φορά ανακόλουθος και αναξιόπιστος στα μάτια του ελληνικού λαού».

SHARE