«Ναυμαχία» Ντόρας – Καμμένου για Καστελόριζο

«Ναυμαχία» Ντόρας – Καμμένου με εκατέρωθεν δηλώσεις για το Καστελόριζο και το αν τελικά το ΝΑΤΟ απέκλεισε το Καστελόριζο από τις περιπολίες του κατ’ απαίτηση της Τουρκίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» η κυρία Μπακογιάννη είπε σημείωσε πως το ΝΑΤΟ εξαίρεσε από τις επιχειρήσεις του το Καστελόριζο μετά από αίτημα των Τούρκων. Εξήγησε πως οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται μέχρι τη Ρόδο και πως η συμμαχία έκανε σιωπηλά αποδεκτές τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος, δήλωσε: «Δεν ανέμενα ότι η κ. Μπακογιάννη, που έχει βαθιά γνώση των θεμάτων του ΝΑΤΟ, θα παραπληροφορείτο και θα αμφισβητούσε την ξεκάθαρη απόφαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ που ξεκαθαρίζει ότι περιοχές ενέργειας του SNMG2 είναι όλες οι περιοχές ροής προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Καστελόριζου».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε την κυρία Μπακογιάννη να την ενημερώσει εκ του σύνεγγυς: «Όπως και πριν είμαστε στη διάθεση όλων των κομμάτων της Βουλής για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα».

Στη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χθεσινή συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής δεν ήταν αρνητική για την Ελλάδα, καθώς δόθηκε ανάσα λίγων μερών, ώστε η Άγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε επαφές για να υπάρξει μια συμφωνία ισορροπημένη για την Ελλάδα.

Τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή Πολιτική, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα πιο αποτελεσματικά.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να μετρηθούν και να επαναπατριστούν λέγοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλειστό χώρο και κάλεσε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί ενόψει των κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που θέλει να ανοίξει η Τουρκία.

Σε ερώτηση εάν βλέπει λύση του Κυπριακού, εκτίμησε πως υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες ενώ εκτίμησε πως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία δεν θα θέλει να κρατά 40 χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο είπε πως είναι αδιανόητο οι αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών να πηγαίνουν σε έναν υπουργό.

Είπε επίσης πως δεν είναι κακό ένας πολιτικός να βλέπει έναν εκδότη αρκεί όπως είπε αυτό να γίνεται φανερά.

Εκτίμησε πως το κόμμα είναι έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, απέφυγε να σχολιάσει την αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε Παρόν λέγοντας πως τέως αρχηγοί του κόμματος και τεως πρωθυπουργοί έχουν το ρόλο που τους αρμόζει.

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι ιδεολογικά η ΝΔ είχε μπατάρει, σημειώνοντας πως το κόμμα εκπροσωπεί το κέντρο και την δεξιά. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών αλλά -όπως είπε- με άξια πρόσωπα.

Επιμένει η ΝΔ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Καμμένος, μη έχοντας απαντήσεις για την ουσία κρίσιμων ζητημάτων, καταφεύγει σε προσωπικές αντεγκλήσεις.

Υπογραμμίζουμε, λοιπόν, ότι μετά την τελευταία δήλωσή του, έχουμε πρόσθετους λόγους να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας χειρίζεται ζωτικής σημασίας ζητήματα για τη χώρα».