Να αποφυλακιστεί ζητά ο Γιωτόπουλος

Να αποφυλακιστεί, ως υπερήλικας, ζητά ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη». . Έχει εκτίσει 14 έτη φυλάκισης και είναι 72 ετών.

Τους λόγους για τους οποίους ζητεί να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του εξηγεί με επιστολή που απέστειλε στο «Έθνος» ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Χθες του επιδόθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο απέρριπτε την υφ’ όρων απόλυσή του, μολονότι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δικαιούται ως υπερήλικος να αποφυλακιστεί.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αναφέρει στην επιστολή του ότι σπουδάζει μαθηματικά επί 10 χρόνια και από το 2009 έχει επάρκεια να διδάξει σε οποιοδήποτε γαλλικό πανεπιστήμιο.
Ταυτόχρονα τονίζει ότι σωφρονισμός δεν θεωρείται το γεγονός ότι σπουδάζει, αλλά όταν κάποιος κατάδικος για κάποιες ώρες την ημέρα σφουγγαρίζει τις φυλακές.

Ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» έχει εκτίσει περίπου 14 έτη φυλάκισης και διανύει το 72ο έτος της ηλικίας του.

“Το θέμα έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο το 2009. Σύμφωνα με την ορθή εφαρμογή του άρθρου 105 του Π.Κ. ο εντολέας μου, ο οποίος έχει υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας του, πληροί τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του», επισημαίνει ο Ιπποκράτης Μυλωνάς, δικηγόρος του Αλ. Γιωτόπουλου.